Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa`da gezi ve açılışlarda bulunacak.

İnegöl Mobilya Fuarı`nı gezecek olan Arınç, ardından Çetinkaya Mağazası`nın açılışını yapacak. (10.30-13.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul’da `Çocuklar Gülsün Diye` isimli kampanyanın tanıtımını yapacak. (12.00)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi faaliyette bulunmak üzere Batman`a gidecek.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Iğdır’da valiliği ziyaret edecek, Iğdır Üniversitesi’nin akademik yılı açılışı ile 250 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine katılacak. (13.30-15.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da AK Parti Şuhut Kadın Kolları Kongresi’ne katılacak. (11.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’da Karayolları Bölge Müdürlüğü Çevre Yolları Tanıtım Toplantısı`na katılacak. (14.30)

Memur-Sen tarafından düzenlenen Uluslararası Anayasa Kongresi, TOBB Genel Merkezi’nde yapılacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek`in de katılacağı kongre iki gün sürecek. (09.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir`de incelemelerde bulunduktan sonra, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği`nin yüksek istişare konseyi toplantısına katılacak. (10.30-11.00-12.30-16.30)

CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası hazırlanan terör konulu sonuç bildirgesi, PM üyesi Oğuz Oyan tarafından düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. (11.30)

Hak-İş Konfederasyonu genel kurulu devam ediyor.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ile Belediye Başkanı Halil Bakırcı`yı ziyaret edecek, Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca için düzenlenecek anma programına katılacak. (15.30/15.45/18.30)

Hak-Sen 2. Olağan Genel Kurulu yapılacak.


Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu`nun eşi Meryem Yazıcıoğlu`nun cenazesi, Söke Koca Camii`nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Söke Mezarlığı`nda toprağa verilecek. (13.00)

Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, basın toplantısı düzenleyerek, terörü lanetleyecek.(11.00)

Bu yıl 6.’sı düzenlenecek Uluslararası Dadaş Film Festivali nedeniyle sinema eleştirmeni ve organizasyon yöneticisi Nil Gülpınar basın toplantısı düzenleyecek.(10.00)

Rusya’nın en kuzeyindeki Akdeniz’de, teknesinin batmasının ardından küçük bir adaya sığınan 25 yaşındaki Sergey Ganyuşev, 17 gün sonra bulundu. Rusya Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, Ganyuşev’in adadan kurtarılması anını kayda aldı. Heyecanla el sallayarak helikoptere doğru koşan kayıp işçinin bitkin hali dikkat çekti.

Denizli’nin ünlü tekstil firmalarından Denkateks Tekstil A.Ş, Rusya’nın tekstil merkezi olarak bilinen İvanova kentinde 1877’de tekstil fabrikası olarak kurulan, ancak Sovyet sonrası dönemde kapanan fabrikayı satın aldı. Kısa sürede fabrikayı işletmeye açan Türk girişimciler, kurdukları Antalya markası ile ev tekstil ürünleri üretimine başladı. İvanova bölge basını, ilk aşamada 150 kişilik istihdam sağlayan fabrikayı ‘İvanova’nın Antalyası’ olarak tanımlıyor.

Türk öğrencilerin Çin’deki kolbastı şovu büyük beğeni topladı.

SPOR
Spor Toto Süper Lig’de 7. haftanın maçlarına Eskişehirspor-Manisaspor, Kardemir Karabükspor-İstanbul Büyükşehir Belediye ve Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmalarıya devam edilecek. (15.00/19.00)

Bank Asya 1. Lig’de 8. hafta karşılaşmaları, Kartal-Denizlispor ve Göztepe-Gaziantep Büyükşehir Belediye maçlarıyla başlayacak. (13.30/19.00)

Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası Konya’da devam edecek.