Aydın’daki Kck Operasyonunda 11 Tutuklama

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nün PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 11’i tutuklandı.

Bilindiği gibi; Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi yaptığı istihbarat çalışmaları neticesinde, Aydın merkez, Kuşadası, Didim,ve Germencik’te düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 12 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önceden Aydın dışına çıktıkları öğrenilen iki kişinin Ankara ve Çanakkale’de olduğu tespit edilmesiyle Aydın ile birlikte bu iki ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 2 kişinin daha gözaltına alınmasıyla operasyon çerçevesinde gözaltına alınanların sayısı 14’e yükselmişti. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.Ankara ve Çanakkale’de gözaltına alınan 2 şüphelinin Aydın’a getirilmesinin ardından emniyette 2 gündür sorgulanan 14 zanlı, bu sabah saatlerinde sağlık raporu için Aydın Devlet Hastanesine getirildi. Sağlık kontrolünden geçen zanlılar Aydın Adliyesi’ne sevk edildi.Sabah saat 07.00 sıralarında adliyeye getirilen zanlılar Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmalarının ardından tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıktı. Gece saat 00.00 sıralarında sorguları tamamlanan zanlılardan Ortaklar Belde Belediyesi Meclis üyesi Abdullah Acar, BDP Ortaklar Belde yöneticisi Hikmet Özdemir ve Çanakkale’de parti çalışanı Murat Selvi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

BDP Aydın İl Başkanı Mehmet Necmettin Uçar, BDP Aydın eski il yöneticisi Mehmet Pırıltı, BDP Aydın eski Merkez İlçe Başkanı Cengiz İvdil, Engin Çiçek, Halime Demir, Şerife Başkurt, BDP Ortaklar eski Belde Başkanı Elvan Öziş, Ankara’da gözaltına alınan Zana Aksu ve Kuşadası’nda gözaltına alınan Battal Battaloğlu`nun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kaynak: İHA