Arabanlılar Terörü Lanetledi

Gaziantep’in Araban ilçesinde Kamu Sen ve Memur Sen temsilcileri, ortaklaşa basın açıklamasıyla Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu terör saldırılarını kınadı.

Arabanlılar Terörü Lanetledi

Araban Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan sendika üyeleri, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Alanı dolduran Kamu Sen ve Memur Sen üyeleri, esnaflar ve vatandaşlar sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehitlere duaların edildiği açıklamada, Araban İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, ortak basın açıklamasını okudu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye bugün şehitlerine ağlamaktadır. Ancak millet olarak döktüğümüz bu gözyaşları, milli birlik ve beraberlik duygularımızın daha da pekişmesine yol açmalı; terörü ve onu destekleyen çevreleri daha da yalnızlaştırmalıyız. Her kim ki teröre gizli yada aşikar destek veriyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve milletinin nefesini ensesinde hissedecektir. Şu dakikadan sonra beklemeye tahammülümüz kalmamıştır, çok acil, radikal ve kesin sonuca ihtiyacımız vardır. Dış ülkelerin bizim için işlerimize karışmasını, komşularımızda yapılanan terör yuvalanmalarına destek olmalarını istemiyoruz. Hükümetimizin gereken cevabı en sert dille vermesini istiyoruz, gerekirse tüm varlığımız ile savaşmayı göze almalıyız, alacağız, dışa bağlılığımız doğrultusunda biz sivil toplum kuruluşları olarak alınacak önlemler çerçevesinde yerli silah sanayinin güçlenmesi ve çok acil olarak bunların hayata geçirilmesini istiyoruz.”