Adli tıp raporu açıklandı

Aylardır nerede saklandığı tartışılan Muammer Kaddafi'nin bu kez nasıl öldüğü tartışılıyor.

Adli tıp raporu açıklandı
Kaddafi öldü (Son Detaylar)

Birçok resmi kaynaktan alınan bilgilere göre, ilk olarak dün erken saatlerde Sirte’nin düşmesiyle kentin batısından kaçmaya çalışan 100 araçlık konvoya Fransız savaş uçakları ve bir ABD Predator insansız hava aracı saldırdı.

CBS News ulusal güvenlik muhabiri David Martin, konvoyun parçalara ayrılarak ateşten kaçmaya çalıştığını ancak en az 15 aracın isabet almaktan kurtulamadığını belirtti. Kaddafi, isabet alan ama havaya uçmayan araçlardan bir tanesinde bulunuyordu.

Araçtan inen Kaddafi ve korumaları, anayolun altından geçen kanalizasyon borularına saklandı.

Kaddafi'nin bu noktada UGK askerleri tarafından canlı ele geçirildiği açıklandı. Hatta bu sırada cep telefonu kameralarıyla çekilen görüntüler televizyonlarda ve internet sitelerinde yayınlandı. El Cezire televizyon o sırada olay yerinde bulunan bir savaşçıya dayanarak Kaddafi'nin yakalandığında "Merhamet edin" diye bağırdığını bildirdi.

Ancak bu noktadan sonra Kaddafi'nin ölümüyle ilgili muhtelif hikayeler anlatılıyor.

RESMİ AÇIKLAMA: İKİ ATEŞ ARASINDA KALDI
Resmi açıklamaya göre Kaddafi kanalizasyon borusunda çıkarıldı. Bu sırada hiç direniş göstermedi. Yürümeye başladığında sağ kolundan vuruldu ve başka bir yarası olmadan kamyonete taşındı.

Araç hareket edince, isyancılar ile Kaddafi yanlıları arasındaki ateşe maruz kaldı. Kaddafi başından vurularak öldü.

Açıklamada Kaddafi'yi vurak kurşunun kimin silahından çıktığının belli olmadığı vurgulandı.

UGK ASKERİ: KANALİZASYONDA BULDUĞUMUZDA VURULMUŞTU

Kaddafi'yi ilk bulan kişilerden biri olduğunu iddia eden Umran Şaban isimli savaşçı ise Kaddafi'nin kanalizasyonda bulunduğunda kafasından ve göğsünden vurulmuş olduğunu ve kan kaybettiğini söyledi.

Şaban ambulansa bindirilen Kaddafi'nin tam olarak nasıl öldüğünün belli olmadığını belirtti.