Ada'nın yeni albümü '1'e 11 Kala'

Ada'nın "1'e 11 Kala" isimli yeni çalışması Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

Ada'nın yeni albümü '1'e 11 Kala'
Ada'nın söz ve bestesi kendisine ait olan " Bana Ne Be", “Bugün Gözlerinde Bir Şey Var" ve "1'e 11 Kala" şarkılarından oluşan "1'e 11 Kala" isimli yeni çalışması Seyhan Müzik etiketiyle müzik marketlerde sevenlerini bekliyor. Albümün ilk video klibi Gürcan Keltek yönetmenliğinde "1'e 11 Kala” şarkısına çekildi. Çalışmaları 2 yıl süren albümde; Türkiye'nin en önemli müzisyenlerinden Nevzat Aydın, Zafer Şanlı, Aydın Şeref, Cengiz Koroğlu ve İstanbul Strings çalarken, gitar seslerinin neredeyse tamamını Ada gerçekleştirdi.

Nevzat Aydın ve Levent Büyük´ün prodüktörlüğünü üstlendikleri albümde ortaya çıkan sıra dışı soundun ana nedeni, Ada´nın bu iki usta ismi biraraya getirme konusundaki inadı oldu. Ada bu albümünde analog ve dijital ekollerin karışımı, biraz kirli, biraz keskin, dinlemeye doyulamayacak bir sound yarattı. Soner Çorak´ın mix, Çağlar Türkmen´ in masteringini yaptığı albümde en iyi dengeyi ve en naturel ifadeyi yakalamak için tam 3 kez mix ve mastering işlemi yapıldı. Bu sayede teknolojiyi kullanırken gerçek olmayı başarıp, dünya müziğine örnek olacak bir denge ve doğallık elde edildi. Ada´nın müzik ve sözlerle buluştuğu mekanlar, anlar hepimizin yaşadığı detaylar aslında. 80'lerden 2000'lere, Şehirden Anadolu´ya, Coşkun Sabah´tan Eric Clapton´a ve Metallica´ya, aileden yalnızlığa, kapalı ekonomiden globalleşmeye, dostluktan rekabete, ve aynaların yalansız fısıldamalarına kadar, yaşadıklarımız hep aynı..

Bir önceki "Yalan" isimli albümünü 2007 yılında çıkaran Ada´nın ´Dün gece bir rüya gördüm´ video klibi MTV de´ Best Of´ seçildi ve ´Sensizken Hayallerim vardı benim´in müzik kanallarının listelerinde üst sıralarda yer aldı.