Muş`taki Patlama

Muş Valisi Ali Çınar, devlet ile milletin birlik ve beraberliğini koruyarak hain hedefler peşinde koşanlara gerekli cevabı vereceğini söyledi.

Muş`taki Patlama
Vali Ali Çınar, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 3 askeri ziyaret etti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan Çınar, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Yaralı askerlerin genel durumunun iyi olduğunu belirten Çınar, "Bu sabah 07.30 sularında Bitlis-Muş arasında yol güvenliği devriyesi yapan askeri aracımızın Altınova beldesi civarından geçişi esnasında patlama meydana geldi. Muhtemelen bölücü terör örgütütarafından konulan patlayıcı maddenin infilakı ile birlikte aracımız isabet aldı. Araçta bulunan 1 uzman çavuş ve 2 erimiz çeşitli yerlerinden yaralandı. Çok şükür şu anda hastanede tedavi altındalar, hepsini bizzat ziyaret ettim. Hepsinin genel olarak durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede operasyon başlatıldığını vurgulayan Çınar, "Şu anda o bölgede en üst rütbeli komutanlarımız gerekli incelemeyi yaptırıyor. Ayrıca o bölge ve çevresindeki bölgelerde operasyonlar başlatıldı. Operasyonlarımız gerek karadan gerekse hava destekli yapılıyor. Ümit ediyoruz bu haince faaliyetler içerisinde bulunanları bir an önce bulur, etkisiz hale getiririz. Ben bu vesile ile Bitlis Güroymak`ta polis aracına düzenlenen hain saldırıda şehit olan polislerimize ve sivilvatandaşlarımıza, ayrıca Hakkari Çukurca`da şehit olan askerlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz birlik ve beraberliğini koruyarak hain hedefler peşinde koşanlara gerekli cevabı en iyi şekilde verecektir" diye konuştu.

Saldırıda yaralanan askerlerin isimleri ve memleketleri ise, "Uzman Çavuş Ertuğrul Koçer (Ankara), erler Turgay Kocatepe (Sakarya), Hasan Tüzün (Batman)" olarak açıklandı.
Kaynak: İHA