Muğla`da Motosikletli Protesto

Hakkari`de terör saldırıları sonucu şehit düşen 24 asker için Muğla`nın Bodrum ilçesi de ayaklandı.

Muğla`da Motosikletli Protesto
Bir grup motosikletli vatandaş, Türk bayraklarıyla Bodrum sokaklarında dolaşarak slogan attı.

Türkiye`nin birçok şehrinde şehitler için yapılan eylem ve protestolara turizmin göz bebeği olan Bodrum da sessiz kalmadı. Bir grup motosikletli vatandaş, şehitler için eylem yaptı. Motosikletli grup, bir süre ellerinde Türk bayraklarıyla Bodrum sokaklarında dolaştı. Gümbet Kavşağı`nda protestoya devam eden grup, terörü lanetleyerek sloganlar attı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan motosikletli grup, bir süre daha eylem yaptıktan sonra dağıldı.

3 ay sonra askere gidecek olan oğulları için protestoya katılan Aslan Çataroğlu, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "İçimiz kan ağlıyor. 24 ocağa ateş düştü. Benim de oğlum 3 ay sonra asker, onun için protesto yapan gençlerin yanında olmak istedik. Bu protesto içimizdeki acıyı, sancıyı bir şekilde dışa vurdu. Bu teröre, bu kana artık `dur` denilmesi lazım. Yeter artık yeter" diye konuştu. Eşi Fatma Çataroğlu ise, "24 şehidimiz var, lütfen bu sayıyı bir de çarpın sevenleriyle, çocuklarıyla, eşleriyle,aileleriyle bu sayı 24 ya da 26 değil çok aslında" dedi.

Bu arada Bodrum`da camlarına Türk bayrakları asan birçok eğlence mekanı müşteri almazken, Mandalin Bar`daki Pamela Spence konseri de iptal edildi. Her gece dolup taşan Bodrum sokakları bomboş kalırken, birçok dükkan ve iş yeri bayrak asarak erken saatlerde kepenklerini kapattı.
Kaynak: İHA