İzol Aşireti Kahta’da Buluştu

İzol aşiretinin geleneksel şenliği, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Karakuş Tümülüsü`nde gerçekleşti.

Şenliğinin sunumu Kürtçe ve Türkçe yapıldı.
Şenliğe AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, Bölükyayla Belediye Başkanı Nevzat Fırat, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti.
Programda konuşma yapan Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, "Artık bu ülkenin bütün kaynaklarının uluslararası bir takım şebekeler tarafından, bir takım ülkeler tarafından ve onların yerli işbirlikçileri tarafından sömürülme durumları sona erdi.” dedi.

Şenlikte, gazeteci yazar Cumali Önaldı da İzol Platforumu adına bir konuşma yaptı. Önaldı, "Bizim temel meselemiz, emri bil maruf nehyi anil münker. Cenab-ı Hakk`ın yap dediklerini yap, yapma dediklerinden kaçın şeklinde Türkçeleştireceğimiz bir ifade içerinde manasını bulan bir sistemdir.” diye konuştu.

Şenliğe katılan konuklar için dev kazanlarla yemek yapıldı. Daha sonra eğlence bölümüne geçildi, sahneye çıkan folklor ekibi misafirleri coşturdu.