Bitlis`teki Gözaltılar Protesto Edildi

Bitlis`in Tatvan ilçesinde evlere yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 kişinin gözaltına alınması, BDP üyelerinden oluşan bir grup tarafından protesto edildi.

Bitlis`teki Gözaltılar Protesto Edildi
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından 13 ayrı adrese yapılan operasyonlarda aralarında BDP yöneticileri ve Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı ve yöneticilerinin de bulunduğu 13 kişinin haksız uygulamalar sonucunda gözaltına alındığı gerekçesiyle BDP il ve ilçe yönetimi öncülüğünde toplanan grup, gözaltıları protesto etti. BDP Tatvan ilçe binası önünde bir araya gelen grup, sloganlar eşliğinde Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdüler. Daha sonra burada oturmaeylemi gerçekleştiren grup protesto amacıyla burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan BDP Tatvan ilçe Başkanı Mazlum Akgün, gözaltına alınan kişilerin meşru siyaset zemininde çalışmalarını yürüten yöneticiler olmasına rağmen ve istenildiği takdirde kendilerinin gidip ifade verebilecek konumda bulunmalarına rağmen gece saatlerinde evlere yapılan baskınlarla gözaltına alınmalarının hukuksuz bir tavır olduğunu söyledi

Yapılan baskı, şiddet ve gözaltı tutuklamalarının kendilerini onurlu mücadelelerinden geri çeviremeyeceğini belirten Akgün, "İlkel tarzlarla yapılan yapılan ev baskınlarında hukuksuzca gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu ülkede artık kan, şiddet, zindan, gözyaşı değil barış ve kardeşliğin hakim olmasını diliyor ve yapılan tüm baskılara rağmen onurlu mücadelemize devem ederek baskıların bizleri yıldırmayacağını buradan bir kez daha haykırıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan BDP İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu da müzakerelerin başladığı ve BDP grubunun meclise gitme kararı aldığı bu günlerde partiye yönelik yapılan siyasi soykırım hareketini kınadığını söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eyleminin ardından, toplanan grup olaysız şekilde dağıldı.

Basın açıklamasına Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, BDP il Başkanı Orhan Bezirganoğlu, BDP Tatvan ilçe Başkanı Mazlum Akgün, Ovakışla Belediye Başkanı Mehmet Demir, Güroymak Belediye Başkanı M. Emin Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: İHA