Ayvalık-cunda’ya Kemalist Çıkarması

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi tarafından dünyaca ünlü Cunda Adası’nda tarihin derinliklerine doğru bir gezi düzenlendi.

Ayvalık-cunda’ya Kemalist Çıkarması
Cumartesi günü saat Cunda Adasının tarihi Taş Kahve’sinin önünde saat 10.00’da buluşan yaklaşık 25 kişilik guruba CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün amcası ve Ayvalık ADD Yönetim Kurulu Üyesi Yazar Sami Gök, yapılan yürüyüş güzergâhınca Cunda’nın tarihini anlattı. Katılım için herhangi bir şartın aranmadığı gezide, Cunda Adası merkezinden, Ortunç-Doğaköy yolu üzerinden ‘Hamamcı Faris’in Malikânesi’ olarak bilinen tepeye tırmanan gurup, daha sonra Edremit Körfezine bakan yoldan eski bir Manastır’a kadar yürüdü.

Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş süresince oldukça keyifli zaman geçirdikleri gözlenen buram buram çam, iyot ve tarih kokulu parkurdaki kır gezinin bir ilk olduğu ve ADD Ayvalık Şubesi öncülüğünde bu tip gezilerin periyodik olarak sürdürüleceği öğrenildi. Gezi ile ilgili görüşlerini aldığımız Yazar Sami Gök, ADD Ayvalık Şubesi olarak ilk kez böylesi bir kır gezisini düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Amacımız üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlamak ve gençleri bu faaliyetlerin içerisine dahil edebilmektir. Bu gezilerle disiplinli yürüyüş kültürünü de katılımcı yürüyüşçülerimiz arasında oturtmayı da amaçlıyoruz” diye konuştu.
Kaynak: İHA