Abd`de Türk Festivali

ABD`nin başkenti Washington`da bu sene 9`uncusu düzenlenen Türk Festivali`ne, Washington ile kardeş şehir olacak olan Ankara`nın Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.

Abd`de Türk Festivali
2011 Washington Türk Festivali`nde Büyükşehir Belediyesi Başkani Melih Gökçek, Washington DC Belediye Başkanı Vincent Gray ve Büyükelçi Namık Tan hazır bulundu. Etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Türkiye ve ABD milli marşlarını okudu. Havanın serin olmasına rağmen Türk ve Amerikalı yüzlerce kişinin talip ettiği festivalde sahne alan Ferhat Göçer, sevilen şarkılarını seslendirdi.

Bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Amerika`yla aslında geç kalınmış olan bir kardeş şehir ilişkimiz var. Geç de olsa 42`inci kardeşimiz olarak Washington`la aramızda karşılıklı kültürel alışverişlerde, münasebetlerde bir hayli faydalı olacağına inanıyorum" dedi

Türk yemeklerinin tanıltıldığı, folklor gösterilerinin yapıldığı etkinlikleri izleyen ABD vatandaşı Caroline Donn, "Şuan baklava için bekliyorum. Bu benim ilk katılımım ve harika bir festival" diye konuştu. Açılan standlarda döner satan restaurant sahibi Cavit Öztürk, "Başladığından beri katılıyoruz. Her sene daha güzel oluyor ve oldukça Amerikalı katılımcı var. İşlerimiz gayet iyi" dedi

Öte yandan, belediye binasında yarın yerel saatle 11.00`de Washington DC ile Ankara arasında "kardeş şehir" protokolü imzalanacak. Törende imzaları Başkanlar Melih Gökçek ve Vincent Gray atacak.
Kaynak: İHA