Sinoplu Şehidin Baba Ocağına Ateş Düştü

Afganistan`da görev yaparken Hakkari iline atanan Uzman Çavuş Halil Özdoğru`nun Sinop`taki baba ocağına ateş düştü.


Oğullarının şehit olduğu haberini alan acılı aile fenalık geçirdi. Oğlunun fotoğrafına sarılan anne Şehri Özdoğru, uzun süre gözyaşı dökerek teröre ve teröristlere lanet yağdırdı. Oğluna doyamadığını söyleyen acılı anne, "Dünyasına doyamayan yavrum. Ben de ona doyamadım" diyerek ağıt yaktı. Anne Şehri Özdoğru, " Vatan sağ olsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin." dedi. Anne Şehri Özdoğru ise gözyaşlarını tutamayarak, oğlunun fotoğrafına sarılıp, "Bu da mı başımıza gelecekti" diyerek ağıtlar yakıp ağladı. Baba Osman Özdoğru da "Oğlu ile 1 ay önce görüştüm, sadece vatan sağ olsun diyorum. Diyecek başka ne var ki?" diye konuştu.
5 kardeşten biri olan 3 çocuk babası şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru`nun (40) bir süre önce Afganistan`da görev yaptığı ve 15 günlük izninin ardından Çukurca`da göreve başladığı öğrenildi.

TERÖR LANETLENDİ
Hakkari`nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısına lanet yağdı. Uğur Mumcu Meydanı`nda toplanan vatandaşlar terörü protesto etti.
Uğur Mumcu Meydanı`nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, toplanarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu, grup sloganlar atarak saldırıyı kınadı. Vatandaşlar `Şehitler ölmez, vatan bölünmez`, `Kahrolsun PKK`, `Askerlere uzanan eller kırılsın` şeklinde slogan atılarak terörü lanetledi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Sinop Şehitler ve Gaziler Derneği, Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seyfi Özdemir ile Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Barış Bayraklı, terörü kınayan mesajlar yayınladı.