Polis Memuru Ercan`a Hazin Tören

Bitlis`te dün meydana gelen hain saldırıda şehit olan polis memuru Kamuran Ercan, memleketi Van`da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Polis Memuru Ercan`a Hazin Tören
Şehit polis memuru Kamuran Ercan`ın naaşı, sabah saatlerinde Bitlis Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından karayolu ile Van`a getirildi. Şehit cenazesinin ambulansla Beşyol mevkiinde bulunan Hz. Ömer Camii`ne getirilişi sırasında babası İdris, ağabeyi Erdal ve kardeşi Zülküf Ercan gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin kardeşi Zülküf Ercan`ın, "Kamuran ağabey, sen şehit olma, senin yerine ben öleyim" sözleri törene katılanları duygulandırdı. Şehit polis memuru Ercan`ın ağabeyi Erdal Ercan ise,kardeşinin fotoğrafını göstererek, "Devlet büyüklerimiz bunu görsün. Artık bu kanı durdursunlar. Kimsenin canı yanmasın" diye haykırdı.

Şehidin cenazesi; Van Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, askeri erkan ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla ikindi namazını müteakip İl Müftüsü Nimetullah Arvas`ın kıldırdığı cenaze namazının ardından meslektaşları tarafından alınarak bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra ambulansa konulan şehit cenazesi, Şabaniye Mahallesi`nde bulunan Şabaniye Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Dün Bitlis`in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada 5 polis memuru şehit olmuş, 4 vatandaş da hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA