İlhami Işık'tan şok iddia

Balıkçı kod adı ile bilinen analist İlhami Işık ,terör şiddetinin artmasında hükümetin dış politikasının etken olduğunu söyledi.

Hakkari‘de hain saldırı: 24 şehit (Son Detaylar)

Dış politikanın bazı devletleri rahatsız ettiğini söyleyen İlhami Işık " Özellikle Suriye'de ki demokratikleştirme çabaları Esad yönetiminin harekete geçmesini sağladı'." dedi.

Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek'in modere ettiği Med-Cezir dün akşamki bölümünde Hakkari'de yaşanan hain saldırıyı, artan terör olayları ve hükümetin terör politikasını mercek altına aldı.

ESAD YÖNETİMİ HAREKETE GEÇİRDİ

Programın konuğu analist İlhami Işık "' Türkiye'nin dış politikası bazı dış devletleri harekete geçirdi. Özellikle Suriye'de ki demokratikleştirme çabaları Esad yönetiminin harekete geçmesini sağladı. Bu saldırının ardında Suriye gizli servisi var.' dedi.

İlhami Işık'tan şok iddia

KÜRTLERİN ARTIK KAYBEDECEK ŞEYLERİ VAR

Terör olaylarının artmasında birden fazla nedenin bulunduğunu kaydeden İlhami Işık " Birden fazla nedeni olan bir durum. Esas nedenlerinden birisi şiddetle kazanım elde ve bu kazanımlar üzerine oturmaktır. Bunun bir kazanım olmadığını 27 yılda acı bir şekilde öğrendik. İkincisi PKK'nın Kürtlere başkaldırı çağrısının yanıt bulmamasıdır. Çünkü Kürtler 1980'in Kürtleri değil. Kürtler artık kaybedecek çok şeyi olan bir topluluk." diye konuştu.

PKK'NIN ÇAĞRISI YANIT BULMUYOR

İlhami Işık, Latif Şimşek'in "PKK'nın isyan çağrısı Kürtler tarafından neden karşılık bulamıyor?" sorusuna da şu şekilde yanıt verdi:
Sosyolojik olarak Kürtlerin şiddete evet demesinin koşulları kalmadı. 1980'lerin Türkiyesi'nde Kürt nüfusunun dörtte biri şehirde yaşardı. Ama bu tersine döndü. Bu sosyolojik olarak kaybeden şeyi olan gruplar yarattı. Böylesine bir duruma gelen toplum arayışını şiddet dışında arar. Hak ve özgürlük talebini şiddet dışında başka şekilde arar.

BEYAZ GAZETE