Eskişehir’de Teröre Ortak Tepki

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısına Eskişehir’de bulunan siyasiler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları büyük tepki gösterdi.

Şehit olan 24 askere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralı 22 askere acil şifa dilekleri ile başlayan mesajlarda birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Yaşanan terör saldırısını sert bir dille kınayan AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, milletin birlik ve bütünlüğüne yönelik hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söyledi. Koca, mesajına şöyle devam etti: “Hükümetimiz ve güvenlik kuvvetlerimiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için azimli ve kararlı bir şekilde terörle mücadelesini sürdürecektir.”

“Ne acıdır ki, milletçe bir kez daha terörün hain yüzü ile karşı karşıyayız.” şeklinde mesajına başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise Türk milletinin tarih boyunca ulusal birliğine yönelik tehditleri bertaraf ettiği gibi bundan sonra da bertaraf etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğini kaydetti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu da yayınladığı mesajda tüm devlet organları, siyasi partiler ve anayasal kurumların güç birliği içinde ülkenin kalkınması, demokratikleşmesi ve toplumsal barışın sağlanması amacıyla yapılacak çalışma ve uygulamaları desteklediklerini bildirdi.


AK Parti Eskişehir il Başkanı Süleyman Reyhan, Çukurca ve Yüksekova`da gerçekleştirilen hain saldırılardan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını ifade etti. Reyhan yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: "Ülkemizin ve devletimizin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını feda ederek makamların en yükseklerine çıkan aziz şehitlerimize Allah`tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, çatışmalarda yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyorum."

“Aziz milletimiz kalleşçe saldırılara boyun eğmeyecektir” diyerek kınama mesajına başlayan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, "Barış ve istikrar ortamının bozulması için çaba sarf edenler, toplumsal huzursuzlukla beslenenler elbette ki amacına ulaşamayacaklar. Yüzyıllardır aynı topraklarda kardeşçe ve birlikte yaşayan insanları ayrıştırmaya, böylesine kalleşçe eylemlerle bezdirmeye ve korkutmaya kimsenin gücü yetmez.” dedi.


MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Hakkari Çukurca’da gerçekleşen hain saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Hiçbir demokratik hakkın silah ya da şiddetle aranamayacağını vurgulayan Yılmaz, bu ve benzeri eylemlerin, hiçbir zaman terör örgütünün amacına ulaşmasını sağlamayacağını belirtti.


Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Onur Sürmeli, Hakkârianin Çukurca ilçesinde gerçekleşen hain saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Terör örgütünün içine düştüğü çıkmaz nedeniyle şiddeti tırmandırma politikası izlediğini dile getiren Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Şer örgütünün kundaktaki bebeklerden, üniversite öğrencisi genç kızlara kadar toplumun her kesimini hedef aldığı saldırılara her gün bir yenisi eklenmektedir. Dün, Bitlis’in Güroymak ilçesinde şehit edilen 5 polis ve biri bebek, 3 vatandaşımızın acısı yüreklerimizde taptaze iken bugün 24 Mehmetçiğin şehit olduğu haberiyle yüreklerimiz bir kez daha parçalandı.”