Cihan Haber Ajansı Gündemi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu`nda kapalı oturumda terör konulu genel görüşme yapılacak.

(14.00)

Hakkari`deki terör saldırısına tepki için Türkiye`nin dört bir yanında protesto gösterileri ve basın açıklamaları yapılacak.

Bitlis`in Güroymak ve Hakkari`nin Çukurca ilçelerindeki saldırılarda hayatını kaybedenler toprağa verilecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmet ile İstanbul`da Tarabya Köşkü`nde görüşecek. (08.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu`nda medya yöneticileri ile bir araya gelecek. Erdoğan ayrıca, KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani`yi Resmi Konut`ta kabul edecek. (11.00/15.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kazakistan`daki Türk Konseyi Zirvesi`ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı temsilen katılacak, açılış törenlerine katılacak.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Moskova`de Rusya Federasyonu Federal Gümrük Servisi tarafından düzenlenen `Gümrük ve İş Dünyası: Uluslararası ve Bölgesel İşbirliği Bakış Açıları` başlıklı uluslararası foruma katılacak.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Amerikan Elen İleri Eğitim Birliği heyeti ve Dünya Engelliler Vakfı Başkanı ses sanatçısı Metin Şentürk`ü bakanlıkta kabul edecek. (12.15/13.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde `Terör ve Yeni medeniyet Hareketi: Sorunlar ve Fırsatlar` başlıklı konferans verecek. (19.00)

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Ankara Mamak`ta bin 24 konut için gerçekleştirilecek kura çekiliş törenine katılacak. (10.00)

TRT`nin ev sahipliğinde, Avrupa Yayın Birliği Uluslararası Eğitim Birimi iş birliğiyle gerçekleştirilecek, `2011 Uluslararası EBU Eğitim Asamblesi` İstanbul`da başlayacak. (09.00)

Ankara Üniversitesi Botanik Enstitüsü Herbaryumu törenle açılıyor. (10.30)

Erzurum İl Tütün Komisyonu, Vali Sebahattin Öztürk`ün başkanlığında valilik binasında toplanacak. (10.00)

Para Politikası Kurulu Ankara`da toplanacak. (14.00)

Çin’in dev iş makinecisi Türkiye’ye yatırıma geliyor.


Yunanistan`da kamu ve özel sektör çalışanları, 48 saatlik genel grevin ikinci gününde hükümeti protesto edecek. Atina`da Sintagme Meydanı`nda eylemler yapılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İtalya Büyükelçisi, Avrupa Parlamentosu Yüksek Seviyede Temas Grubu üyeleri, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin’i kabul edecek. (09.00 / 10.15 / 12.00/17.30)

UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş, gruptaki 3. maçında Dinamo Kiev’e konuk olacak. (22.05)

Bank Asya 1. Lig’de 7. hafta maçları Giresun-Kasımpaşa, Bolu-Elazığ, Karşıyaka-Buca ve Çaykur Rize-TKİ Tavşanlı Linyit karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.30/17.45/20.00)

Fenerbahçe, Samsunspor maçı hazırlıklarına yapacağı antrenmanla devam edecek. (18.00)

Galatasaray, 7. haftanın açılış maçında karşılaşacağı MP Antalyaspor karşılaşması için Antalya’ya gidecek.


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam kulübün kargo sponsoru olan Sürat Kargo’da basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

Bursaspor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını Özlüce Tesisleri’nde Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapacak. (16.00)