Bornova’da Yılda 26 Bin Ton Moloz Toplandı

İzmir`in Bornova ilçesinde belediyenin 2010 yılında başlattığı "Alo Moloz" hattı sayesinde, vatandaşların kapısının önünden 26 bin ton moloz toplandı.

Bornova’da Yılda 26 Bin Ton Moloz Toplandı
İlçenin çeşitli noktalarına gelişigüzel ve kaçak olarak dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için proje geliştiren Bornova Belediyesi, bir yıllık uygulamada hedefine ulaştı. Bir yandan kaçak dökülmeye devam eden molozları kaldırırken bir yandan da problemi kaynağında çözmek için 479 22 23 numaralı "Alo Moloz" hattı kuran belediye, çirkin görüntüleri ortadan kaldırdı. Proje henüz birinci yılını doldururken haftada 500 ton moloz toplama kapasitesine ulaşan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, toplam 26 bin ton molozu belirlenen alanlara taşıdı.

Bornova sınırları içinde oturanların, çoğunlukla ev tadilatı ve eşya yenilemesi sebebiyle ortaya çıkan molozlarını kapılarının önünden alan ekipler, bir yılda 174 adresten eski koltuk, 208 adresten ağaç artığı, 59 adresten yatak yorgan ve benzeri kullanılmaz durumdaki eşyaları topladı. Toplam 10 bin 714 torba moloz, belirlenen alanlara döküldü. Vatandaşlar da uygulamaya katılarak, çevrenin temiz kalmasına katkıda bulundu. Kaçak molozların en çok geceleri atıldığını vurgulayan belediye ekipleri, isteyen vatandaşların evine kadar gidip 30 çuvala kadar molozu ücretsiz alıyor. Kaçak moloz dökmenin cezası ise 789 liradan başlıyor.