Yusuf bebek kardeşine şifa olacak

Kanser tedavisinde böbreğini kaybeden Muhammed'in annesi Selma Bulat “Yusuf Sait'i ağabeyine şifa olsun diye dünyaya getirdim. Allah korusun, ama ona bir şey olursa böbreğini verecek” dedi.

Yusuf bebek kardeşine şifa olacak
SAKARYA’DA yaşayan Bülent ve Selma Bulat çifti, kanser tedavisinde böbreğini kaybeden ve diğer böbreğini kaybetme riski taşıyan 5 yaşındaki oğulları Muhammed’e ihtiyaç olursa böbrek nakli yapılabilmesi için çocuk dünyaya getirdi. Bulat çiftinin 5 yaşındaki oğlu Muhammed, 17 aylıkken yakalandığı kanser yüzünden bir böbreğini kaybetti. Doktorlar, nakil yapılabilmesi için aileye yeni bir çocuk dünyaya getirmelerini tavsiye etti. Selma Bulat, birkaç ay önce Yusuf Sait adında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Bulat “Muhammed’in ameliyattan sonra tek böbreği emoterapi ilaçlarını emdi. Tek böbreği yaşına göre hızlı çalışıyor” dedi.

Muhammed’e ‘can’ simidi oldu

Anne Bulat “Kanserli çocuklar çok fazla diyaliz alamıyor. Ağabeyine şifa diye onu umutla doğurdum. Yarın Allah korusun bir olumsuzluk meydana gelirse kardeşinden Muhammed’e nakil olacak’’ dedi. Anne Bulat, kendi böbreğinin yaş farkı nedeniyle nakle izin vermediğini kaydetti. Selma Bulat “Nakil, basit değil. O da zor ama, kaybetmek daha zor. Evlat arasında seçim olmaz. ‘Hasta, bırakayım’ denmiyor. Yaş farkı çok değil. Yusuf’un böbreği uyum sağlayacak” dedi.