Sgk`dan Borçsuz Eğitimcilere Davet

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek, borçsuz özel eğitim kurumlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Sgk`dan Borçsuz Eğitimcilere Davet

Gerçek, özel eğitim kurumu temsilcilerine yönelik düzenlediği toplantıda amaçlarının sosyal güvenlik primlerinin zamanında ve eksiksiz ödenmesini sağlamak, bu yolla haksız rekabetin de önüne geçmek olduğunu söyledi.

Bugüne kadar çoğunlukla borçlu mükellefleri kuruma davet ettiklerini belirten Gerçek, bir geleneği bozarak bu kez borçsuz kurumlara davette bulunduklarını belirterek, ``Yasa gereği borçlu mükellefleri yılın belirli dönemlerinde ilan ediyoruz. Bunu kurumun İnternet sitesinde de yayınlıyoruz. Ancak, biz yeni bir uygulama başlatacak bu kez borcu bulunmayan özel eğitim kurumlarını resmi web sitemizde yayınlamaya başladık`` dedi.

Gerçek, bu uygulamadaki amaçlarının hem borçsuz mükellefleri onure etmek hem de velileri bilgilendirmek olduğunu belirterek, ``Kurumumuza borcu bulunmayan eğitim kurumlarının isimleri www.sgkadana.gov.tr adresindeki sitemizden sorgulanabilir`` diye konuştu.

Binlerce broşür de bastırarak, velileri ve öğrencileri bilgilendirdiklerini anlatan Gerçek, bilgilendirme broşürlerinde de, ``Sayın Veli, çocuklarınızın geleceği için hiçbir fedekarlıktan kaçınmadan en iyi eğitim kurumlarına göndermekten kaçınmadığını biliyoruz. Peki, gönderdiğiniz bu kuruların sosyal güvenlik kurumuna boru olup olmadığını biliyor musunuz? Eğitim tercihinizde kuruma b-prim borcu olmayan eğitim kurumlarını seçmenizin menfaatine olacağını bildirmek istiyoruz`` ifadelerine yer verdiklerini kaydetti.

Davete katılan özel eğitim kurumu temsilcilerinden Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aycan Aktürk ise SGK`nın bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.