Seferihisar İle Ormandibi Belediyeleri Kardeş Oldu

İzmir`in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Kültürler Buluşması’nın ikinci gecesi olan Tokatlılar Gecesi’nde, Seferihisar ile Tokat`ın Ormandibi belediyeleri kardeş oldu.

Seferihisar İle Ormandibi Belediyeleri Kardeş Oldu
Tokatlılar Derneği, geceye katılanlara nohutlu pilav dağıtırken sürprizler ve mahalli sanatçılarla programı renklendirdi.

"Seferihisarlılar Buluşması" adı, "Barış" teması ve "Farklı Kültürler Ayrılık Değil Zenginleşme Nedenidir" sloganıyla ikincisi düzenlenen Kültürler Buluşması`nın Tokatlılar Gecesi’ne Seferihisar Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ormandibi Belediye Başkanı Alaaddin Dikmen, Çevreli Belediye Başkanı Abdullah Cabadan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bazan, “Tarihten beri en önemli özelliğimiz, beraberlik içinde tek vücut olmamız. Bu yüzden bizi kimse yıkamamış. Şimdi bizim de gelecek nesillere aynı beraberliği bırakmamız gerekiyor.” dedi. Tokat’ın mahalli kına gecesinin de sergilendiği gece mahalli kıyafetlerle şiir okunması, Almus Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Tokatlı sanatçı İhsan Yiğit`in konseriyle devam etti. Başkan Dikmen ve Başkan Soyer, sahneye çıkarak iki belediyenin kardeş olduğunu açıkladı. Ardından Dernek Başkanı Bazan Kaymakam Erden, misafir belediye başkanları ve dernek başkanlarını sahneye davet ederek, "Sakin Şehir" Seferihisar’ın üye olduğu Uluslararası Cittaslow Birliği’nin logosu salyangoz şeklinde hazırlanmış pastayı kestirdi.