Mudanya Belediyesi`nin Bütçesi 33 Milyon 500 Bin Lira Olarak Belirlendi

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk başkanlığında toplanan Mudanya Belediyesi Ekim Ayı İkinci Meclis Toplantısı`nda bütçe görüşüldü.

Mudanya Belediyesi`nin Bütçesi 33 Milyon 500 Bin Lira Olarak Belirlendi
2012 Mali Yılı Tahmini Bütçesi 33 milyon 500 bin TL olarak Meclis`ten geçti.

Mudanya Belediyesi Ekim Ayı İkinci Meclis Toplantısı, AK Parti’den 9, CHP’den 6 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleşti. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk başkanlığında toplanan Meclis, 2012 mali yılı bütçesini görüştü. 33 milyon 500 bin TL olarak belirlenen tahmini bütçe, Meclis`ten oy birliği ile geçti.
Mali Hizmetler Müdürü Hafize Altıkulaçoğlu’nun bütçe ile ilgili bilgi verdiği toplantıda, gelir ve gider dengesini yasaların el verdiği boyutta düzenlemeye çalışıldığı açıklandı. Altıkulaçoğlu, “Oluşturduğumuz tahmini bütçe geçen yıla nazaran yüzde 30 oranında artmıştır. Gelir kaynaklarımızın çok kısıtlı olmasına rağmen bütçeyi 33 milyon 500 bin TL’ye kadar yükselttik. 2005 yılında İller Bankası belediye gelirini yüzde 50 oranında azaltmıştı. Yasaların el verdiği miktarda bütçemizi genişlettik. Giderlerimizi ise azalttık.” diye konuştu.

Bütçenin yıl sonuna kadar 50 milyon TL’ye kadar çıkarılabileceğini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de belediye bütçesinin yaklaşık 2 yılda 2,5 kat büyüdüğünü dile getirdi. Başkan Aktürk, şunları kaydetti: “Görevi devraldığımızda 13 milyon TL olan bütçe bugün 33 milyon 500 bin TL’ye çıkarılmıştır. İller Bankası gelirimizin yüzde 47 oranındaki bölümü Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ tarafından kesilmektedir. Bunun dışındaki gelirlerimiz ise giderlerimize endeksli olarak tahmin edilmektedir.”

ÜCRET TARİFELERİ BELLİ OLDU
Bu arada, 2012 Mali Yılı Tahmini Gelir Bütçesi Ücret Tarifeleri belli oldu. Buna göre; ruhsat yenileme ücreti 330 TL, evrak onaylama ücreti 50 TL, işyeri teftiş defteri ücreti 60 TL, hafta tatili çalışma ruhsatı harçları, içkili restaurantlar için 600 TL, içkisiz restaurantlar için 150 TL, birinci sınıf ve turizm işletme belgeli oteller için 800 TL diğer oteller için 600 TL olarak belirlendi.
Yat limanı iskele ve kantar ile ilgili ücretler ise şu şekilde belirlendi: Geçiş tarifesi A grubu dökme yük ve diğerleri ton başına 5 TL, torbalı yük 3 TL, balıkçı motorları teknelerden alınacak yıllık ücret birinci grup balıkçılar 100 TL, tekne boyu 5 metreye kadar olan teknelerden ise 350 TL ücret alınacak.