“bar ve Meyhaneler Sokağı Değil!”

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, bir firma tarafından düzenlemesi yapılan Yalı Caddesi’nin açılışı yapıldı.

“bar ve Meyhaneler Sokağı Değil!”
Açılışı yapılan sokakla ilgili çeşitli çevrelerden `barlar sokağı oldu` yorumları yapılsa da Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sokağın kültür ve sanat ağırlıklı olacağını savundu.
Ereğli’de, Kültür ve Sanat Sokağı olarak yapılandırılan Yalı Caddesi`nin açılışı Anadolu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da katılımı ile gerçekleşti. Yapılan düzenlemeler sonrasında Kültür ve Sanat Sokağı olarak tanıtılan sokakla ilgili bazı çevrelerden, sokağın `Barlar Sokağı`na döndüğü ifade edildi. Özellikle mahalle halkının tepkisini çeken sokakla ilgili yapılan yorumlarda, “Alkol bütün kötülüklerin anasıdır” sözü hatırlatıldı.
Model grubunun konseri ile tamamlanan konser öncesinde Anadolu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın da katıldığı açılışta, Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekiler caddede gezinti yaptı. Posbıyık, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalı Caddesi’nin yeni düzenlemesi ile birlikte `barlar ve meyhaneler sokağı` şeklinde yorumlanmasını doğru bulmadığını söyledi.
Bu caddenin, ilçenin kültür ve sanat ağırlıklı bölgesi olacağını belirten Posbıyık, “Bu tür söylentileri çıkaranlar art niyetlidir. Sayın Özilhan’ın da verdiği söz üzerine caddeyi, oluşturulacak resim ve müzik atölyeleri ile birlikte ilçenin kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz.” dedi.

Posbıyık ile Özilhan, caddedeki bir restorantta sunulan ikramlardan yedi. Açılış dolayısıyla Model grubunun verdiği konseri yağmura rağmen çok sayıda genç izledi.