Sgk Eski Cezaevine Taşınıyor

Edremit Belediyesi`ne ait eski buzhanede hizmet veren Sosyal Sigortalar Müdürlüğü`ne bina yapımı için sonunda yer bulundu.

Sgk Eski Cezaevine Taşınıyor
Edremit’teki eski cezaevi binası SGK Müdürlüğü Edremit Şubesi olarak hizmet verecek.
Daha önce Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu yanında tahsis edilen arsaya yapımı gündeme gelen Edremit Sosyal Sigortalar Müdürlüğü binası, mahalle halkının engeline takılmıştı. Bir grup mahalleli, Sosyal Sigortalar Edremit Şubesi binasının yapımı için belirlenen arazinin yeşil alan olduğunu, bölgede başka yeşil olmadığını gerekçe göstererek hukuk yolunu seçti.
Mahkeme, SGK’ya tahsis edilen arsayı yeşil alan olarak tescilleyince Edremit Belediye Meclisi bina için yeni yer belirledi. Ancak belediye tarafından Sosyal Sigortalar Kurumu Edremit Şubesi Müdürlüğü için eski cezaevinin yeri belirlendi. Edremit Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısında görüşülen SGK’ya yer tahsisi maddesi onaylanarak kabul edildi.
Yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından, Sosyal Sigortalar Kurum Edremit Şubesi binasının yapım hazırlıklarına başlanacağı belirtildi. Eski cezaevi yerine yapılacak olan SGK Edremit Şubesi binasında lojman da bulunacağı öğrenildi.