Seyhan Müftüsü, Validen Müzenin Yerini İstedi

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, müftülük binasının sıkışıklığından yakınarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’tan taşınması gündemde olan müze binasının kendilerine tahsis edilmesini istedi.


Vali Coş, Seyhan Müftüsü Halil Uzun’u makamında ziyaret etti. Vali Coş’u müftülük kapısında Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Adana Müftüsü İsmail Canbolat ile Seyhan Müftüsü Halil Uzun karşıladı. Seyhan Müftüsü Uzun, yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Coş’a bilgi verdi. Müftülük binasının tadilatını yapılarak modern bir yapıya ulaştırıldığını aktaran Uzun, bilgisayarlar başta olmak üzere, tüm teknolojik aletlerin yenilendiğini kaydetti. Hizmetlerini daha geniş bir mekanda yapmak için taşınması gündemde olan müze binasını talep ettiklerini belirten Uzun, sıkışık bir alanda hizmet vermenin sıkıntılarını yaşadıklarını kaydetti.
Vali Çoş, yapılan çalışmaları görünce mutlu olduğunu belirterek, Diyanet`in yapacağı hizmetleri çok önemsediğini kaydetti. Seyhan Müftülüğü`nün hazırladığı bir tablo, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi tarafından Vali Çoş’a takdim edildi.