Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile Mid Atlantic Türki Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Mahmut Yeter ile beraberindeki heyeti İstanbul Tarabya Köşkü`nde ayrı ayrı kabul edecek.

(17.00-18.30)

AK Parti`nin Kızılcahamam kampı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kapanış konuşmasıyla sona erecek. (14.30)

Yargıtay`da göreve başlayacak 123 hakim ve 111 savcıya, Ankara`da, Yargıtay`ın işleyişine yönelik eğitim verilecek. (10.00)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk-ABD Dernekleri Asamblesi Başkanı Ergün Kırlıkovalı`yı kabul edecek. (15.00)

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara`da, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan`ı kabul edecek. (12.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Bildt`i kabul edecek. (10.00)

Avustralya`nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 500 öğrenci ile Forum Ankara AVM`de mıntıka temizliği yapacak. (14.00)

Ulaştırma Bakanlığı ve Türksat`ın ev sahipliğinde, Ankara`da, `Japonya`daki Uydu Çalışmaları` konulu program gerçekleşecek. (14.00)

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü sebebiyle Ankara`da Yoksullukla Mücadele Konferansı düzenlenecek. (10.00)

Türk Dili Konuşan Ülkeler Medya Platformu kurulması için Ankara`da çalışma başlatılacak. (10.00)

Kırıkkale Müftülüğü’nün yeni başlatacağı uygulama ile din görevlileri artık camilerde yüz yüze vaaz verecek.


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna`yı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Eroğlu`na, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından `Uluslararası İlişkiler Fahri Doktora` unvanı verilecek. (09.30/14.30)

Afrikalı pamukçular İzmir`de. Benin, Burkina Faso, Kamerun, Çad, Fildişi Sahilleri, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti, Senegal ve Togo`dan yaklaşık 15 kişilik bir heyet Ege İhracatçı Birlikleri`ni ziyaret edecek. (09.30)

İzmir İl Koordinasyon Kurulu toplantısı valilik binasında yapılacak. (10.00)

DİSK, Üçlü Danışma Kurulu toplantısına ilişkin tutumunu İstanbul`da basın toplantısıyla açıklayacak. (11.00)

İFOR Fuarcılık tarafından düzenlenen 26. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Bursa`da başlıyor. Fuar kapsamında Türkiye`nin ilk mobilya test laboratuarı hizmete açılacak. (14.00-14.30)

Bu sabah Kerkük`teki Irak Türkmen Cephesi ofislerine düzenlen bombalı saldırı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

Yunanistan`da kamu ve özel sektördeki meslek grupları, bu hafta boyu yapacağı grev ve iş bırakma eylemleri ile hükümetin ekonomi politikasını protesto edecek.

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi`ndeki CSKA Moskova maçının hazırlıklarına bugün akşam saatlerinde Lujniki Stadı`nda yapacağı idmanla devam edecek.


Spor Toto Süper Lig’in 6. haftası Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe mücadelesiyle tamamlanacak. (20.00)