Blues'un 3 önemli ismi İstanbul'a geliyor

Blues müziğin üç önemli ismi John Mooney, Rick Estrin ve Lucky Peterson, Anadolu'da 16 şehir gezdikten sonra İstanbul'a geliyor.

Blues müziğin üç önemli ismi John Mooney, Rick Estrin ve Lucky Peterson, Anadolu'da 16 şehir gezdikten sonra İstanbul'a geliyor. Müzisyenler Anadolu'dan çok etkilenmiş. Seyircilerin tutkusu onları da ateşlemiş.

Dünyaca ünlü Blues müzisyenleri John Mooney, Rick Estrin ve Lucky Peterson, Türkiye maceralarına İstanbul'da devam edecek. Üç müzisyen maceraya 23 Eylül'de Adana'da başladı. 22. Efes Pilsen Blues Festivali için ülkemize gelen müzisyenler o tarihten bu yana Anadolu'nun yollarını arşınladı ve Adana, Antakya, Mersin, Kayseri, Konya, Antalya, Denizli, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon ve Ankara'da 13 konser verdiler. Hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bile ziyarette bulundular. Ekip bugün ise Eskişehir'deki konserine çıkacak. Ardından da Bursa ve Balıkesir'e uğrayıp İstanbul'a gelecek ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin Rumeli Salonu'nda iki gün üst üste konser verecekler. Blues'un bu önemli isimleri turneleri bittiğinde tüm Anadolu'da toplamda 7698 kilometre yol yaparak ve ülkemizin tüm güzelliklerini görerek ülkelerine dönmüş olacak.

'TARİHİN ETKİSİNDE KALDIK'

New Orleanslı John Mooney Anadolu turnesinde yorulduklarını itiraf ediyor: "Turne boyunca birçok kez yollara düştük, birçok kez sehayat ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Ama bu durum sadece bu turneye özgü değil. Türkiye'de ya da Avrupa'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde de bu tarz turneler her zaman biraz yorucu oluyor." Mooney, Türkiye'de farklı insanlarla tanışarak farklı şehirler gezmenin de kendine iyi geldiğini söylüyor. Gezdiği tarihi mekanların etkisi altında kaldığını da ekliyor.

'HEYECAN VERİCİ TECRÜBE'

San Francisco'lu armonika ustası, solist ve besteci Rick Estrin ise grubu The Nightcats ile çıktığı turnenin kendisi için 'heyecan verici bir tecrübe' olduğu görüşünde. Öyle ki bu 'heyecan verici tecrübe'de konserlerine gelen seyircilerin hakkını da teslim ediyor: "Türk seyircilerin müziğe hevesli olmaları bana da hergün yeniden sahneye çıkmam için heyecan ve enerji veriyor." New Yorklu Lucky Peterson ise Anadolu turnelerini sorduğumuzda yemeklere vurgu yapan tek isim. Peterson Türk yemeklerini biraz baharatlı bulsa da her gün yeni bir şey yiyecek olmanın heyecanını yaşıyormuş. Efes Pilsen Blues Festivali kapsamındaki konserler Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde 21 ve 22 Ekim günleri saat 18.30'da başlayacak. Konserin biletleri tam 35, öğrenci 25 TL. Biletler Biletix'te.

FAVORİ İBRAHİM TATLISES


John Mooney, Lucky Peterson ve Rick Estrin'e Türk müziği dinleyip dinlemediklerini de sorduk. Cevaplar şaşırtıcı. John Mooney henüz Türk müzisyenleri dinleme fırsatı bulmamış ama Rick Estrin, Cahit Berkay'ın adını veriyor. Rick Estrin ve Lucky Peterson'ın etkilendikleri bir isim daha var: İbrahim Tatlıses. Estrin, "İbrahim Tatlıses'i dinleme fırsatı yakaladım. Beğendiğimi söyleyebilirim," diyor. Peterson da İbrahim Tatlıses'den etkilenenlerden.