Nazilli Add’den Gündem Değerlendirmesi

Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi, ülke gündemindeki konular hakkında görüş ve düşüncelerini belirten bir basın açıklaması yaptı.

Nazilli Add’den Gündem Değerlendirmesi
Dernek binasında yapılan açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Zehra Kaymak ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Dernek adına açıklamayı dernek başkanı Kamil Aktemur, “Son günlerde Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili bizleri yakından ilgilendiren konular, başta terör olmak üzere füze kalkanı, Kanun hükmünde Kararname (KHK) hakkında bilgi vermek istiyorum. Art niyeti, kini, nefreti olmayan her Türk şunu çok iyi biliyor ki; 1. Dünya Savaşı sonrası dağılan Anadolu’da yeni bir devlet kuran, yazgımızı değiştiren, barış içinde uygarlığın aydınlık yolunu açan M. Kemal Atatürk’tür. Bizi sağcısı, solcusu, dindarı, dinsizi, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi bir araya getiren de M. Kemal Atatürk’ten başkası değildir. Türkiye’de bölücü terör örgütü yine vatan evlatlarımızı şehit etmekte, yaralı, sakat bırakmakta, öğretmenlerimizi, sağlık çalışanlarımızı kaçırmakta ve tehdit etmektedir. Yaşam bir insan hakkıdır. İnsan haklarından ve ileri demokrasiden söz edenler neredeler! Terör ile mücadele edecekleri yerde bu olayların üzerini örtmek için çaba harcamakta, bu da yetmiyormuş gibi teröre karşı mücadele eden generallerimiz tutuklanmakta ordumuza çirkin saldırılarda bulunulmaktadır. Emperyalist devletlerle terör çözülmeye çalışılmakta, onlardan İcazet almadan bir adım dahi atılmaktadır. Emperyalistlerin istekleri doğrultusunda bir çözüm mümkün değildir. Bu halk bunu kabul etmez, edemez. Yugoslavya olayı ibret almamız gereken tarihsel bir olaydır" dedi.
Kaynak: İHA