İstanbul`da Olaylı Gece

Terör örgütü yandaşları, Beyoğlu ve Şişli`de, çöp konteynırları ile yolları kapatıp çevrede bulunan araç ve işyerlerine zarar verdi.

İstanbul`da Olaylı Gece
Olaylarda kundaklanan bir araç kullanılmaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, saat 20.00 sıralarında Dolapdere ve Şişli Sefa Meydanı`nda toplanan terör örgütü yandaşları, yüzlerini maske ile gizleyerek, ateşe verdikleri çöp konteynırları ile Irmak Caddesi`ni kapattı. Aynı cadde üzerinde park halindeki hususi bir otomobile molotofkokteyli ile saldıran grup, Şişli Kurtuluş`taki Sefa Meydanı Sokak üzerinde yer alan bir markete de molotoflu saldırıda bulundu. Mahallede bulunan bir ilköğretim okulunun camlarını kıran grup, park halinde bulunan özel bir aracın dacamları ve kaportasına zarar verip olay yerinden kaçtı.

Bölgeye çevik kuvvet timleri ve terörle mücadele ekipleri sevk edildi. Yaşları 15 ila 18 arasında değişen eylemciler, güvenlik güçlerinin bölgeye girmesi ile gruplar halinde ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi. Yanan otomobil ve çöp konteynırı, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Irmak Caddesi`nde yakılan otomobil tamamen kullanılamaz hale gelirken, Sefa Meydanı Sokak üzerinde molotofkokteyline hedef olan market ve otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Olaylarda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.
Kaynak: İHA