İnsan Hakları İçin Pedal Çevirdiler

Gaziantep Büyükşehir Belediye tarafından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında `İnsan Hakları İçin Pedal Çeviriyoruz` bisiklet turu düzenlendi.

İnsan Hakları İçin Pedal Çevirdiler
Düzenlenen organizasyona Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Ulaşım Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü ve genç bisikletçiler katıldı. Bisikletçiler, Gaziantep Üniversitesi-Binevler Postanesi güzergahında 6 kilometre pedal çevirerek İnsan Hakları konsan dikkat çektiler. Bisiklet turunun tamamlanmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç bisikletçiler, organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi`ne teşekkür ederek, "Gaziantep`te örnek bir uygulama yapıldı. İnsan Hakları konusuna dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdik" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Proje Uzmanı Ayşegül Tekerekoğlu da, "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Konseyi`nden belirlenmiş bir etkinliktir. Bu seninin ana teması insan haklarıydı. Gaziantep Büyükşehir olarak 12 yıldız şehir arasına girebilmek için kentimizde İnsan Hakları ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikte onlardan birisidir. Bisiklet turuyla insan hakları konusuna dikkat çekmek istedik" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA