Almanya’dan Eyüp`e Ziyaret

Almanya ve Avrupa Politikası Eğitim Merkezi’nden bir grup heyet Eyüp Belediyesi’ni ziyaret etti.

Almanya’dan Eyüp`e Ziyaret

Heyette değişik meslek dallarında emekli olmuş Alman vatandaşları Türkiye hakkında merak ettiklerini yerinde gidip araştırarak öğreniyor. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu makamında ziyaret eden heyet, ilçe ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Heyet başkanı, Almanya’da Türkler hakkında yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için ziyarette bulunduklarını belirterek Türkiye hakkında bilmedikleri birçok şeyi bu gezi sırasında öğrendiklerini ifade etti.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Türkiye ve Türkler hakkında bilginiz vardır ama oradaki izlenimlerinizden ziyade yerinde Türkiye’yi görmek ve bizleri tanımanız çok önemli. Altı günlük ziyaretiniz içinde bizlerle ilgili merak ettiklerinizi öğrendiğinizi umut ediyorum. Ayrıca belediye olarak bizleri ziyaret etmenizden de çok memnun olduk” dedi.

Başkan Kavuncu, kısa bir konuşmanın ardından heyetin sorularını yanıtladı. Eyüp’ün tarihi ve turistik yerleri ile çalışmalarını anlattı. Heyettekiler, yapılan çalışmalarla tarihi dokunun bozulup bozulmayacağını sordu. Başkan İsmail Kavuncu, “Özellikle tarihi dokuya sahip çıkıyoruz. Çalışmalarımızla tarihi dokuyu koruyup tekrar yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Yerel yönetimleri ve Belediye başkanlığı seçimlerini merak eden heyete, Başkan Kavuncu, seçim ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.