Zeynep`in Sevinç Gözyaşları

Muş`ta, ailesinin maddi durumunun kötü olmasından dolayı eğitime devam edemeyen ve yeniden okula kazandırılan 8.

Zeynep`in Sevinç Gözyaşları
sınıf öğrencisi kız çocuğu gözyaşlarına hakim olamadı.

Merkez Alparslan Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu`nun (YİBO) başarılı öğrencisi Zeynep Acar, ailesinin maddi durumunun düşük olmasından dolayı eğitime bu yıl devam edemedi. Okul Müdürü Hüsnü Demir, telefonla görüştüğü aileden olumsuz cevap alınca okulda görev yapan bayan öğretmenleri de yanına alarak kız öğrencinin ikamet ettiği merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Bilek köyüne gitti. Burada Zeynep`in babası Mustafa Acar ile görüşen Hüsnü Demir, aileyi ikna etmeye çalıştı. Maddi durumlarının düşükolmasından dolayı kızını okula gönderemediğini ifade eden Mustafa Acar, okul masraflarının ve harçlığının verilmesi halinde kızını okula göndereceğini kaydetti. Köyde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Acar; "Maddi durumum düşük olduğu için kızımı okula gönderemedim. Öğretmenler evimize gelerek bizimle görüştü. Kızımın eğitim masrafları karşılanıyor. Ben de kızımı artık okula göndereceğim" dedi.

Babasının `Kızımı okula gönderiyorum` sözünün üzerine gözyaşlarına hakim olamayan Zeynep Acar ise; "Okumak herkesin olduğu gibi benim de hayalim. Ailemin durumundan dolayı bu yıl henüz okula gidemedim. Öğretmenlerim gelip ailemle görüştü. Yeniden okula gideceğim için mutluyum" diye konuştu. Zeynep Acar`ı okula ait minibüsle köyden alan Hüsnü Demir, yol boyunca tarlada çalışan kız öğrencilerin ailelerini de ikna etmeye çalıştı. Çalışmak için Bingöl`ün Solhan ilçesinden Muş`a gelen Elden ailesiyle görüşen Hüsnü Demir, aileyi ikna etmekte zorlandı. Okumak isteyen kız öğrenciler için gerekirse Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğüyle de görüşeceğini kaydeden Demir, ısrarlarına rağmen kız çocuklarının ailelerini ikna edemedi.

Kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Alparslan Kız YİBO Müdürü Hüsnü Demir, şu ana kadar 16 kız öğrenciyi okula kazandırdıklarını söyledi. Zeynep Acar`ı da okula kazandırdıkları için mutlu olduklarını kaydeden Hüsnü Demir; "Geçen yıl bizim öğrencimiz olan kızımız bu yıl henüz okula başlamadı. Ben de kızımızın velisini aradım. Ekonomik durumunun düşük olmasından dolayı çocuğu okula göndermeyeceğini bize söyledi. Biz de bunun üzerine köye gittik. Çalışmalarımızı yaptıkve kızımı alıp okula getirdik. Kızımız artık okullu olacak. Köye giderken tarlalarda çalışan kız öğrencilerimiz vardı. Onlar da okula geleceklerine dair bize söz verdiler. Kız çocuklarımızı okula kazandıracağız. Çünkü biz eğitim gönüllüleriyiz. Eğitim bir gönül işidir ve bu gönül işini yerine getireceğiz" diye konuştu.
Kaynak: İHA