Türkiye'yi heyecanlandıran yarışma

Bu yarış kaçmaz. Vizeye Hayır! Avrupa Birliği Parlamentosu'nun "Görsel video yarışması" nda Türk katılımcı üst sıralardaki yerini koruyor başlatılan yarışmada ülkeler kıyasıya yarışıyor.

Türkiye'yi heyecanlandıran yarışma
Türkiye'den de "Vizeye Hayır" Gençlik Projesinin koordinatörü olan genç katılımcı Özgür Yaşar Akyar, "Çeşitlilikte Birlik" adlı videosuyla üst sıralarda yerini koruyor. Bugüne kadar Yunanistanlı yarışmacı ile baş başa giden Akyar, bugün İtalyan yarışmacının 1. sıraya yerleşmesi sonunda temsilcimiz Özgür Yaşar Akyar, 3. sıraya gerilemiş bulunmakta.

Akyar, yarışmayı kazandığı takdirde ödülü olan üç Avrupa şehrine seyahat kazanarak vize almadan Avrupa'ya gitmeye çalışacak.

Akyar, bu yarışma hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi. "Yarışmaya katılma amacımız Türkiye'nin Avrupa'ya sınırdan vizesiz geçen ilk genci olmak ve Türk vatandaşlarına vize uygulamasının hukuksuzluğunu bir kez daha duyurmak. Elemeleri geçip ilk 25 arasında yer almak güzel bir duyguydu. Yarışmayı kazandığımızda diplomatik bir kriz yaşanacak mı bilmiyorum" diye konuştu.

15 Ekim'de oylama bitiyor. Şuana kadar 2002 oy alan Türk gencine oy vermek için acele edin.
Videonun altındaki beğen(like) tuşuna basarak oy veriliyor.

İşte videonun linki: https://www.europarltv.europa.eu/en/player.aspx?pid=b944c0e9-262b-4693-a254-9f5e00c483d8

Sonuçları görüntülemek için aşağıdaki linki takip edebilirsiniz. Türk katılımcının videosu "Unity in Diversity"adlı video.
https://www.europarltv.europa.eu/the-contest-information.aspx