Süper Vali`nin Eşi Dua Bekliyor

Halk arasında `Süper Vali` olarak tanınan merhum Vali Recep Yazıcıoğlu`nun kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda yatan eşi Meryem Yazıcıoğlu’nu (63) yakınları ve sevenleri hastanede yalnız bırakmıyor.

Vücudunun çeşitli bölgelerindeki damar tıkanıklığından dolayı iki kez ameliyat geçirdiği öğrenilen Meryem Yazıcıoğlu’nu, bugün Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çovuşoğlu, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ziyaret etti.

Eskişehir-Ankara yolunda 8 Eylül 2003 tarihinde geçirdiği trafik kazasından yaşamını yitiren Vali Recep Yazıcıoğlu, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı sebebiyle `Süper Vali` olarak anılıyordu. Hayatı dizi olan valinin eşi Meryem Yazıcıoğlu ise zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı sebebiyle Türk Diyanet Vakfı 29 Mayıs Hastanesi`ne kaldırılan Meryem Yazıcıoğlu’nun geçirdiği iki ameliyatın ardından durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Yazıcıoğlu`nun hayati tehlikesinin bulunduğu kaydedildi.

Meryem Yazıcıoğlu’nu, bugün Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çovuşoğlu, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ziyaret etti. Ziyaretçileri, Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun kızları ve oğlu Mehmet Yazıcıoğlu kabul etti. Hastanenin misafir ağırlama odasında ziyaretleri kabul eden Yazıcıoğlu ailesi ile BBP’den gelen heyet çay içti, bir süre sohbet etti. Sohbette Mehmet Yazıcıoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Gülefer Yazıcıoğlu ise ziyaretinin ardından hastaneden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı. Meryem Yazıcıoğlu’nun yoğun bakımda olmasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Yazıcıoğlu, “Meryem Hanım, inşallah yakın zamanda iyileşir.” temennisinde bulundu.


Süper Vali’nin oğlu Mehmet Yazıcıoğlu da annesinin durumu ile ilgili bilgileri doğruladı. “Umut Allah’tan kesilmez” diyen Yazıcıoğlu, sevenlerinden dua beklediklerini ifade etti.