Selva Lezzetleri Anuga’da Vitrine Çıktı

Makarna sektörünün önde gelen aktörlerinden Selva’nın ürünleri Almanya`da yapılan Anuga 2011 Uluslararası Gıda Fuarı`nda vitrine çıktı.

Firmanın sade makarna ve Anadolu Lezzetleri grubu fuarda büyük ilgi gördü.

8-12 Ekim tarihlerini kapsayan fuarda 100 ülkeden 6 bin 600 firma ürünlerini sergiledi.

Türkiye’den 196 firmanın katıldığı Anuga’da Selva da yerini aldı.
Selva Gıda Pazarlama Müdürü Pınar Yıldırım, “İki senede bir yapılan ve 100 ülkenin katıldığı böyle bir fuarı kaçırmak mümkün değildi. Dünya gıda sektörünün önemli oyuncularını ve kalifiye ürün arayanları burada görebiliyoruz. Bu tür fuarları sadece alışveriş alanı olarak ele almamak gerekiyor. Burada bölgede bulunan bayi ve perakendecileri de rahatlıkla tanıyabiliyoruz. Öte yandan görüşmelerin ardından yeni ürünler ve satış tekniklerini öğreniyor, kullanıyoruz.” dedi.
Köln`de tertip edilen Uluslararası Gıda Fuarı’nda Selva’nın tüm ürünlerini sergilediklerini anlatan Yıldırım, sade makarna, Şipşak Makarna, Anadolu Lezzetleri, un, irmik ve meyveli irmiği dünya gıda piyasasına sunduklarını ifade etti. Yıldırım, daha çok sade makarna ve Anadolu Lezzetleri grubunun ilgi gördüğünü de anlattı.

Fuarda pek çok üreticiye gidip görüştüklerini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Yeni güç birlikler adına yapılan tanışma toplantılarında potansiyel piyasalar ve aracılarla karşılaştık. Fuar sonrasında yürüteceğimiz araştırma ve altyapı faaliyetleri ile her an yeni piyasa ve aracılara kavuşabiliriz. Bunların içerisinde daha çok Afrika ülkeleri ve Avrupa’nın güneyinde bulunan ülkeler yer alıyor.”