Blues Festivali sanatçıları Meclis'i ziyaret etti

Bu yıl 22. 'ncisi düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festivali sanatçıları Meclis'i ziyaret etti.

Blues Festivali sanatçıları Meclis'i ziyaret etti
ABD'den gelen sanatçılar CHP grubunu ziyaret etti. Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan tarafından ağırlanan sanatçılar burada da mini bir blues şarkısı çaldı.Tarhan Blues Brothers'in şarkılarıyla büyüdüğünü belirterek, "Benim ve çevremdeki insanlar için çok özel bir müzik. Bu sıcaklığı Meclis'te hissetmek çok güzel" dedi.

Konuk sanatçılar daha sonra PMD'ye geçerek, Dernek Başkanı Göksel Bozkurt'u ziyaret etti. Sanatçıları, dernekte görmekten memnuniyeti dile getiren Bozkurt, başarı dileğinde bulundu. Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz derneğe gelerek, sanatçılarla tanıştı. Sanatçılardan Kid Andersen, burada bağlamasıyla kısa bir gösteri yaptı. Bir süre bağlamanın akordunu yapmaya çalışan Andersen, yeni müziğe 'blues-bağlama' adını verdiğini söyledi.

Diğer sanatçı Rick Estrin, Andersen'e armonikasıyla eşlik ederken, sanatçılardan John Mooney de vokal yaptı. Akkiraz, bağlama çalmasını isteyen Andersen'e, "Bağlama erbabının elinde olmalı. Ben işin vokal kısmındayım" karşılığını verdi. Sanatçıları, Mecliste ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Akkiraz, kendisinin de uluslararası festivallere katıldığını ve heyecanını iyi bildiğini belirtti. Ziyarette bir türkü seslendiren Akkiraz'a Andersen bağlamasıyla, eşlik etmeye çalıştı.
Kaynak: İHA