Lambrinidis`in Lübnan Temasları

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Filistin Devleti`nin kurulmasını umut ettiklerini belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, bir dizi resmi temaslarda bulunmak için gittiği Lübnan`da, Devlet Başkanı Mişel Süleyman, Dışişleri Bakanı Ali Hüseyin Elşami ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile ayrı ayrı görüştü. Yunan Bakan Lambrinidis`in, Devlet Başkanı Mişel Süleyman ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile başkent Beyrut`ta yaptııı görüşmede, bölgesel konuların yanı sıra ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşme esnasında açıklama yapan Başkan Süleyman, Yunan bakana, Filistin`in BM`ye tam üyeliğinin desteklenmesinde kararlı olduklarını aynı hassasiyeti kendilerinden de beklediklerini ifade etti. Ayrıca Süleyman, Yunanistan ile olan ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Lübnanlı liderler ile görüşmesi sonrası açıklama yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Lambrinidis ise, "Bugünkü görüşmelerimizde ekonomik ve politik bir çok konuyu ele aldık. Burada yalnızca Yunanistan`ın Dışişleri Bakanı olarak değil aynı zamanda Avrupa Birliği içinde görev alan bir bakan olarak bulunuyorum Avrupalı meslektaşlarıma buradaki görüşmelerimin ve Lübnan ile ilişkilerin önemini göstermek için ziyarette bulundum. Avrupa Birliği ile Lübnan arasında gelişen işbirliğinin yararlı olacağınainanıyorum. Elbette Ortadoğu`da barışın sağlanması için Filistin ile İsrail arasında müzakere yapılamasını arzuluyoruz. Uzun yıllardır süren bir gerginlik var. Müzakere etmek o kadar da zor veya korkunç bir şey değil. Filistin devletinin kurulmasını umut ediyoruz. Filistin ve İsrail`i bölgede barış ve güven içinde görmek istiyoruz" dedi.
Kaynak: İHA