Kesk`ten Grevli Toplu Sözleşme Eylemi

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu üyeleri, "grevli toplu sözleşme hakkı" talebiyle AK Parti`ye yürüdüler.

Kesk`ten Grevli Toplu Sözleşme Eylemi
Eğitim-Sen Samsun Şube önünde toplanan KESK`e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri çeşitli sloganlar atarak ve ellerinde meşalelerle AK Parti İl Binası`na yürüdü. Parti binası önünde toplanan eylemciler, attıkları sloganlarla tepkilerini dile getirirken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı

Gurup adına basın açıklamayı okuyan KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Erol, AK Parti`nin kamu emekçilerini oyalamaktan başka bir düşüncesi olmadığını ileri sürdü. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme haklarının engellendiğini belirten Erol, "Siyasi iktidar, 10 yıldır sürdürülen toplu görüşme oyunun adını değiştirip toplu sözleşme koyarak, emekçilerin temel taleplerini görmezden gelerek, yıllardır büyüttüğü yandaş sendikanın da desteği ile 4688 sayılı Yasa`da makyaj düzenlemeleryapmaya çalışıyor. Hükümetin temel konularda hakları genişleten bir tavrı olmamıştır. Bizden, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkımızı yasal güvence altına almayan sahte bir sendika yasası düzenlemesine göz yummamızı beklemeyin. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı engellenmeye çalışılıyor. Hükümeti, emekçilerin haklı taleplerine kulak vererek, gereğini yapmaya çağırıyoruz" dedi. Daha sonra grup, okunan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA