Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız`dan Mesai Saatleri Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mesai saatlerinin değişeceği yönündeki iddialarla ilgili, "Toplum eğer 5 buçuk, 6`da gün ışıyorsa ve daha sonra mesaiye başlayabiliyorsa enerji sektörü olarak, bundan enerji verimliği olarak daha fazla yararlanacağız demektir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız`dan Mesai Saatleri Açıklaması
Türkiye 2. Enerji Zirvesi`ne katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldız, mesai saatlerinin değişeceği yönündeki iddialarla ilgili şunları kaydetti: "Yaz saati uygulaması ile alakalı saatlerimizi ayarlayacağız. Ülkenin geneliyle alakalı enerji sektörü açısından baktığımızda fotoğraf nasıl gözüküyor bunu arkadaşlarımla paylaştım. Bu tartışmaya açık bir fikir. Sanayicimiz, esnafımız, tüccarımız şuanda zaten uyguluyorlar. Hatta bir kısmı batılı ülkelerde gün ışığıyla beraber saat 6 ise 6, 7 ise 7, her ülkenin kendisine has gün ışığı var. Kuzey`e gittikçe değişiyor, Güney`e gittikçe değişiyor. Bizim ülkemizin bir meridyeni, bir paraleli var. Sonuçtahayatımızda zaten pratikleri yaşadığımızın resmiyetle sistematize edilip edilemeyeceğiyle ilgili bir konudur bu. Bu enerji açısından ortaya koyduğumuz bir fikirdir. Bugün bakıyorum bazı yayın organlarında alınmış bir karar. Toplumda tartışmaya açılacaktır. Sonuçta ne kadar rağbet göreceği ortaya çıkacaktır ama enerji sektörü açısından bakıldığında ve bir kısım çalışmalarla gün ışığının insan üzerinde oluşturulduğu psikoloji açısından bakıyorum. Bundan daha fazla yararlanmak adına toplum eğer 5 buçuk, 6`dagün ışıyorsa ve daha sonra mesaiye başlayabiliyorsa enerji sektörü olarak, bundan enerji verimliği olarak daha fazla yararlanacağız demektir. Bizim daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bu karar konuşulmuş bir konudur. 1 saat sonra başlayacak mesainin daha verimli olacağını düşünüyorum." Gazetecilerin Cem Uzan ile ilgili alınan kararı hatırlatması üzerine Yıldız, açılan 5 davada Türkiye`nin haklı çıktığını, davalarla ilgili yaptıkları tüm harcamaların da karşı taraftan tahsil edilmesini istediklerini devletin tüm alacaklarının peşinde olduklarını söyledi

Bakan Yıldız, Piri Reis Gemisi`nin çalışmalara başladığından bu yana yurt dışında olduğunu belirterek, Piri Reis Gemisi`nin sismik aramaları tamamladığında Türkiye`ye döneceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA