Ege`de, Hava Sıcaklığında Ani Düşüş

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi`nin bu hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini, sıcaklıkların 8-10 derece birden düşeceğini duyurdu.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Ege`nin kıyı şeridinden başlayarak zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, hafifleyerek aralıklarla Salı ünü sabah saatlerine kadar devam edecek. Rüzgarın; Pazar günü akşam saatlerinden itibaren kuzeye dönerek Salı günü öğle saatlerine kadar saatte 55-65 km. hızla esmesi bekleniyor. Yağış ve kuzeyden esen fırtına nedeniyle gündüz sıcaklıkları 25-26 derecelerden 15-16derecelere; gece sıcaklıkları ise 12-13 derecelerden 5-6 derecelere kadar düşerek; mevsim normallerinin 8 ila 10 derece altında seyredecek. Cumartesi gününden itibaren Kuzey Ege`de Poyrazdan esecek fırtına Pazar günü Ege Denizi genelinde Poyraz fırtınasına dönüşecek

Açıklamanın sonunda, fırtına ve soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (Yıldırım, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi, Ulaşımda Aksamalar, Gribal Enfeksiyon vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.
Kaynak: İHA