Dünya Gençleri Adıyaman`da

GAP İdaresi`ne bağlı Adıyaman Genlik ve Kültür Evi tarafından yürütülen bir proje kapsamında 10 ülkeden 30 genç Adıyaman`a geldi.


GAP İdaresi`ne bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı`na hazırlanan `4.3 new partnerships on youth work` (gençlik çalışmalarında yeni ortaklıklar) adlı proje kapsamında 10 ülkeden 20 genç Adıyaman`da misafir edildi. 4 gün boyunca Adıyaman`da kalacak gençler, birbirlerinin kültürlerini öğrenecek, bilgi alışverişinde bulunacak.
Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Süzen, yaptığı açıklamada, projenin ilk ayağını Adıyaman`da gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki günlerde proje kapsamında tüm ülkelerde etkinliğin yapılacağını söyledi. Yeşim Süzen şu bilgileri verdi: ``Programımız 10 Avrupa ülkesinden gençlerin katılımı ile gerçekleşti. Aslında bu proje, Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi tarafından Avrupa Gençlik ve Kültür Merkezi ile hazırladığımız bir projeydi. Arkadaşlarımız farklı ülkelerden geldiler. Her ülkeden 2 kişi katılıyor. Aynı zamanda Türkiye`den de farklı illerden katılım var. Burada 4 günlük bir programımız var. Her bir program içerisinde atölye çalışması var. Daha çok ortak çalışmalarımız olacak. Bunlarla beraber kültür gecelerimiz olacak. Her ülke kendi kültürünü bu gecede yaşatacak. Bizimle beraber Adıyaman`ı tanıtacağız. Kültürel yerlerimizi gezdireceğiz. Böylece hem ortaklığımızı geliştireceğiz, hem de kültürümüzü tanıtacağız.``
Gençlerden Estonyalı Mari Randmae ise Türkiye`de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, bu program ile her ülkenin kültürünü öğreneceklerini söyledi. Estonyalı Kadi Vainu de Estonya`da Türkiye`ye büyük ilginin olduğuna söyledi ve ``Ülkemizde Türkiye`ye karşı aşırı bir sempati var. Herkes Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Türk dili her ne kadar zor olsa da özellikle gençler bu alanda çok çalışma yapıyorlar. Ben de Türkçe öğreniyorum. Bu proje ile de kültürler arası önemli bir çalışma olacak, bundan da çok memnunuz.`` diye konuştu.