Digor Bacalı Köyü Suya Kavuştu

Kars`ın Digor ilçesine bağlı Bacalı köyü, uzun yıllardan sonra suya kavuştu.

Digor Bacalı Köyü Suya Kavuştu
Kurulduğu günden beri kilometrelerce uzaklardan sırtlarında su getiren Bacalı köylüleri, Digor Kaymakamlığı ve İl Özel İdare Genel Sekreterliği`nin yaptığı çalışmalarla tarihinde ilk kez musluklardan akacak suyu kullanacak. DİGOR KAYMAKAMI`NDAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI Bacalı köyü içme suyu şebekesinin açılışında konuşan Kaymakam Fatih Özdemir, dostluk ve kardeşlik mesajları verdi. Kaymakam Fatih Özdemir, "Bir olursak, iri olursak, diri olursak yapamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum. Bizlerin vatandaşlarımıza sonsuz bir güvencemiz, sonsuz bir inancı var. Sağ olun sizlerde bugünkü güzel ortamdaki duruşunuz ile bize olan teveccühünüzü gösteriyorsunuz" dedi. "BUZ ZAMANA KADAR SUSUZ KALMANIZ BİZİM AYIBIMIZ"Kars Valisi Ahmet Kara, Bacalı köyünün bugüne kadar susuz kalmasının kendilerinin ayıbı olduğunu söyledi. Vali Ahmet Kara, "Bacalı köyümüzde suyumuz yoktu. Bu bizim ayıbımızdı. Ama çok şükür Cenabı Allah nasip etti. Bugün burada hem bir kuran kursunu, hem suyun, su şebekesinin ve hem de köyün çok elzem ihtiyacı olan köprünün açılışını yapıyoruz. Bu eserler hayırlı olsun. Güle güle kullanın güzel günlerde kullanın. Hep dua edilir ya `su gibi aziz olun` diye, siz de su gibi aziz olun. Su gibi ömrünüz uzunolsun. Mutlu barış içerisinde kolaylıklar içerisinde medeni şekilde yaşayın inşallah" diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından sıra içme suyu şebekesinin açılışına geldi. Vali Ahmet Kara, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, Digor Kaymakamı Fatih Özdemir ve Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, içme suyu şebekesinin kurdelesini birlikte kesti.

Vali Kara açılışını yaptığı içme suyu şebekesinden su içti. Daha sonra Vatandaşlarla sohbet eden Kara, vatandaşların birlik ve beraberliklerini korumaları gerektiğini kaydetti.

Vali Kara ve beraberindekiler, Bacalı köyünden ayrılarak Kars merkeze döndü. Açılışı yapılan içme suyu şebekesiyle, Bacalı`nın yıllarca özlemini çektiği su sıkıntısı sone erdi.
Kaynak: İHA