Denktaş, Kısa Cümleler Kurmaya Başladı

KKTC`nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın sağlık durumundaki iyi yönde gelişme devam ediyor.

Doktorlar, eski cumhurbaşkanının bilincinin açık olduğunu, kısa cümlelerle iletişim kurabildiği açıklandı.


Yakın Doğu Üniversitesi`nde (TDÜ) tedavisine devam edilen Kurucu Cumhurbaşkanı`nın doktorları, Denktaş`ın sağlık durumundaki son gelişmeleri aktardı. YDÜ Başhekimi Sevim Erkmen, Denktaş`ın hafta içerisinde enfeksiyon durumu olduğunu, ancak şu an iyi olduğunu ifade etti. Erkmen, "Denktaş, doktorlar tarafından sıkı bir şekilde takip ediliyor." dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Finn Rasmussen, Denktaş’ın solunum kası güçsüzlüğünün devam ettiğini, Salı günü kanında bakteri tespit edildiği için solunumunun da genel durumundan etkilenerek dalgalanma gösterdiğini belirtti. Gelecek günlerde nelerle karşılaşacaklarını bilmediklerini söyleyen Rasmussen, “Büyük damar yolu dediğimiz kataterlerin bir kısmını çıkardık ve biraz rahatlattık. Önceden çıkaramamıştık çünkü ihtiyacı vardı. Şimdi bu ana kataterlere ihtiyacı olmaması daha iyi olduğunu gösteriyor.” dedi. Rasmussen, Denktaş’ın çok iyi olacağını söylemek için çok erken olduğunu belirterek, gelecek hafta daha çok şey biliyor olacaklarını söyledi.


Denktaş`ın doktorlarından olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kaya Süer ise hafta başında bir ateş tablosuyla karşılaştıklarını ve yapılan testlerde değerlerinde artış ve kanında bakteri bulunduğunu ve tedaviye başladıklarını kaydetti. Süer, bugün itibariyle de değerlerinde belirgin düşüşler olduğunu, 2 gündür de ateşi olmadığını belirtti.

Başhekim Yardımcısı Erkan Kaptanoğlu da Denktaş’ın hastaneye yattıktan sonra ağır tablolar atlattığını ve ardından da yavaş yavaş dalgalanmalar olmakla birlikte genel durumunun iyiye gittiğini aktardı. İnce bir çizgide ilerlemeye çalıştıklarını dile getiren Kaptanoğlu, “İyi olacağı konusunda oldukça ümitliyiz.” dedi.