Cizre’de Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde kaçak akaryakıt satan işyerlerine güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi.

Cizre’de Kaçak Akaryakıt Operasyonu
Toplam 32 adrese yapılan operasyonda 48 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Şırnak Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında kaçak akaryakıt satan toplam 32 işyerine yapılan operasyonda 48 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Silopi yolu üzerinde bulunan dükkânlara yapılan operasyona, Cizre Kaçakçılık ve Suçlarla Mücadele amiri, Cizre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM)’nin özel ekibi, çok sayıda çevik kuvvet ekibi, Toplumsal olaylarda kullanılan tazyikli su sıkan TOMA aracı katıldı. KOM’un özel ekibi dükkânlara kaçak akaryakıt operasyonu yaparken, olası bir eyleme karşı operasyona katılan çevik kuvvet ekibi ve TOMA aracı da bölge de geniş güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca, kaçak akaryakıt satan işyerlerinde çok sayıda tenekelerle dolu kaçak mazot operasyon kapsamında ele geçirildi. İşyerlerinin arka kısmında gizli tutulan kaçak mazot tenekeleri KOM ekibi tarafından açığa çıkartıldı.


YER ALTINDA KAÇAK MAZOT DEPOSU ÇIKTI
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekibi operasyon gerçekleştirirken ilginç bir olaya rastlandı. Kaçak mazot satan bir işyerinde yer altında kaçak mazot deposu çıktı. Küçük bir delik ile içine kaçak mazot koyan kaçakçılar, belirli günlerde kaçak mazotu satıyorlardı. Yer altındaki depoyu bulan güvenlik güçleri, deponun içi dolu kaçak mazot olduğu görüldü. İlk başta işyerinin sahibi deposunun içine su koyduklarını söylerken, güvenlik güçlerinin olayın üzerine biraz daha gitmesi ile beraber işyeri sahibi yer altındaki deponun su için değil kaçak mazot için kullandıklarını itiraf etti.


POLİS FACİAYI ÖNLEDİ
Silopi yolu üzerinde bulunan işyerlerine kaçak akaryakıt operasyonu düzenleyen KOM ekibi, 32 işyerinde kaçak akaryakıt satıldığı gerekçesiyle operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında çok sayıda kaçak mazot ele geçiren KOM ekibi, bir işyerine operasyon yapmak isterken işyeri sahibi bu duruma direndi ve işyerinin arka kısmında bulunan bir odayı ateşe verdi. İşyerinde bulunan çok sayıda kaçak akaryakıtın patlaması ihtimalini düşünen polis büyük bir facianın yaşanmaması için hemen olaya müdahale etmek zorunda kaldı. Alevler içinde yanan dükkânın ateşini söndürmek için harekete geçen polis olay işyerine TOMA aracını yaklaştırdı. Alevlerin büyümesini engellemeye çalışan polis, TOMA aracı ile ateşi söndürmeye çalıştı. Tazyikli su aracının işyeri içerisinde yakılan ateşi söndürmesinden sonra işyerinden çok sayıda kaçak mazotun olduğu görüldü. İşyeri sahibini sırf polisin dükkânına girmemesi için işyerini ateşe verdiği ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri, kanuna aykırı bir şekilde kaçak akaryakıt satan işyerlerine yönelik çalışmaların devam edeceğini bildirdi.