Antalya`daki Sağanak Yağışın Ardından

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, 3 gün Antalya bölgesinde etkili olan yağışların Manavgat`ta özellikle Değirmenözü köyünde büyük çapta hasara yol açtığını belirterek, "ürünlerini Tarım Sigortası yaptıran vatandaşlarımızın yağışlardan dolayı gördüğü zarar sigorta tarafından karşılanmaktadır.

Antalya`daki Sağanak Yağışın Ardından
Tarım Sigortası yaptırmak için felaketlerin yaşanmasını beklemeyelim" dedi. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat` ı son 3 gündür etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından selin vurduğu köylerde meydana gelen zarar hakkında basın açıklaması yaptı. Metin yaptığı açıklamada Yağışlar yüzünden Manavgat`ta can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Metin, köylerde 67 küçükbaş, 2 büyükbaş hayvan, 6 bin balık, 6 ton 200 kilogram buğday, 7 dekar sebze, 5 ton saman, 2 ton da hayvan yeminin telef olduğunu belirtti. Metin yaşanan felaketin ardından TarımSigortası`nın (TARSİM) ne kadar önemli olduğunun bir defa daha ortaya çıktığını söyledi. Yaşanan felaket sonrasında Manavgat`ta can kaybının olmadığını belirten Metin; olumsuz hava koşulların özellikle Değirmenözü köyünde büyük hasara yol açtığını söyledi. Yağışların özellikle pamuk ekili arazilere zarar verdiğine değinen Metin, Manavgat`ta 16 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapıldığını, yağışlar yüzünden pamukta ciddi kalite kaybı yaşandığının altını çizdi.

Yaşanan felaketin ardından TARSİM`in önemine değinen Metin, "Şiddetli yağışlar ve tarım alanlarında ortaya çıkan zararlar, TARSİM`in önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Çiftçilerimizin, üreticilerimizin bu yaşananları çok iyi anlaması gerekiyor. İhmalkar davranmamamız lazım. TARSİM`den poliçe yaptıran çiftçilerimiz şimdi uğradıkları kayıpları telafi edecekler. Sigorta yaptırmayanların böyle bir şansı olmayacak. Manavgat Ziraat Odası olarak geçtiğimiz haftadan itibaren TARSİM poliçeleri düzenlemeyebaşlattık. Çiftçileriniz yaptırdıkları poliçelerin yüzde15`ini peşin kalanını ise hasat sonrasında ödeye biliyorlar. Ayrıca poliçe bedelinin yüzde 50`sinin de devlet tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA