Aksaray’da Bir Kutu Boya İle Gelen Mutluluk

Aksaray’da Bir Kutu Boya İle Gelen Mutluluk
Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlardan, `sek sek, taş sürme, zıp zıp, dokuztaş gibi` bazılarını yeniden öğrencilere tanıtmak için okul bahçesinde, “çiz oyna” çalışması başlattı.

Çocukların teneffüslerde şiddete yönelmelerini engellemek için alternatif bir çalışma başlatıldığını söyleyen okul idarecileri, çocukların teneffüslerde birbirleriyle dostça oynamalarını ve oyunu eğlenceye dönüştürme becerilerini geliştirdiklerini belirtti. Bir kutu boyayla okul bahçesinde oyun alanı oluşturduklarını ve çocukların bu sayede mutluluğu yakaladıklarını ve şiddete eğilimi yok ettiklerini belirtti.
Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel eğlenceli oyunların yeni nesle tanıtımının da sağlandığı ve zararlı internet çok televizyon izleme vb alışkanlıkların da bu sayede önüne geçilmeye çalışıldığı söylendi. Okuldaki birçok velinin de çocukluk yıllarına dönmesini sağladığı belirtilen kampanya için Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özdemir, öğretmenlere ve okul müdürü Yunus Yağmur’a teşekkür etti. Çocukların okulda daha iyi vakit geçirmek için can attıklarını belirten Özdemir, "Eski gelenekleri uyguluyoruz. Bir kutu boya ile çocuklarımızı mutlu ediyoruz şiddeti önlüyoruz. Çocuklarımız şiddetten uzak, burada eğlenceli bir şekilde oyun oynuyorlar. Okul aile birliği, okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin katkısıyla bir kutu boya ile çok güzel şeyler yaptık. Çocukları mutlu etmek için ille de teknolojik oyuncaklara gerek yok. Bir kutu boya ile gelen güzellik." dedi.