ABD'li bağımsızların ödülü Kaplanoğlu'na

Amerikan Bağımsız Sinema örgütü Filmmakers Alliance, bu yıl 14. kez düzenlenen VisionFest'te Nilsson Ödülü'nü, Altın Ayı ödüllü Bal'ın yönetmeni Semih Kaplanoğlu'na verecek.

ABD'li bağımsızların ödülü Kaplanoğlu'na
Merkezi Los Angeles’ta bulunan Amerikan Bağımsız Sinema örgütü Filmmakers Alliance, bu yıl 14. kez düzenlenen VisionFest’te Nilsson Ödülü'nü, Altın Ayı ödüllü Bal'ın yönetmeni Semih Kaplanoğlu’na verecek.

ABD’li ünlü bağımsız yönetmen Rob Nilsson adına verilen ödül; cesur, direk/açık, dürüst ve estetik olarak sınırları zorlayan filmlerin hakkını teslim etmek ve kutlamak için veriliyor.

Semih Kaplanoğlu, 19 Ekim Çarşamba günü Los Angeles’ta düzenlenecek törende ödülü Rob Nilsson’un elinden alacak.

Daha önce Mike Figgis, Terry Gilliam, Wim Wenders, Allison Anders, Alexander Payne, David O. Russell ve Werner Herzog gibi bağımsız yönetmenlerin ödüllendirildiği Visionfest’de bu yıl Semih Kaplanoğlu’nun yanı sıra ABD’li ünlü yapımcı Christine Vachon’a da Visionfest ödülü verilecek.

Semih Kaplanoğlu, geçen yıl Bal filmi ile ABD’de düzenlenen 13. Uluslararası RiverRun Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Görüntü” ödüllerini de almıştı.

YUSUF ÜÇLEMESİ DVD’LERİ ABD VE KANADA’DA

İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, İsviçre, Avustralya ve İngiltere’den sonra Yumurta (2007), Süt (2008) ve Bal (2010) filmleri DVD olarak ABD ve Kanada’da da raflardaki yerini aldı.
Kaynak: AA