Meb`den İhlas Koleji Öğretmenine Ödül

Milli Eğitim Bakanlığı ve SEBİT işbirliği ile düzenlenen ``Öğretmenler Üretiyor-Ders İşleyiş`` yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri Başkent Öğretmenevi`nde yapılan törenle verildi.

Meb`den İhlas Koleji Öğretmenine Ödül
Sonuçları Temmuz ayı içinde açıklanan yarışmada "Tarihten Kalma Bir Gün" isimli projesiyle ilk beş içinde yer almayı başaran İhlas Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Mehmet Ali Doğan ödülünü MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık`ın elinden aldı. Türkiye 3.lüğü derecesini elde eden Doğan, ABD`de düzenlenecek eğitim çalıştayına katılma hakkı elde ederken, ayrıca, para ödülü, bir hafta tatil, dizüstü bilgisayar, sınıflarına akıllı tahta ve öğrencilerine Vitamin paketiyle ödüllendirildi.

Projesinde Orta Asya coğrafyasını modellediklerini söyleyen Doğan, 3D modellerle tarih öğretiminde yeni bir anlayış ortaya koyduklarını belirtti. Öğrencilerin algısına yönelik yaptıkları çalışmanın ödüle layık görülmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Doğan, bu proje ile öğrenilen konuların akılda kalıcılığını arttırmayı hedeflediklerini belirtti

Ödül töreninin ardından Doğan`ı kutlayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öğretmenlik mesleğinin gelişime açık bir meslek grubu olduğuna dikkat çekti. İhlas Koleji`nde öğretmen olmanın zor olduğuna değinen Koç, İhlas Koleji`nde çalışan her öğretmenin yeniliklere açık, kendi branşında üretken ve ayrıca mesleğine aşkla bağlı olmasını beklediklerini söyledi

Öğretmenlerin özgün ve farklı ders işleyişleri ortaya çıkarmaları hedeflenen yarışmaya 699 öğretmen 1099 video ile katılırken üç aşamalı değerlendirmenin sonunda ilk 20`ye kalan videolar belirlenmişti.
Kaynak: İHA