Keşmir’de Yüzen Postane İlgi Odağı Oluyor


Hindistan yönetimindeki Cammu Keşmir eyaletinin başkenti Srinagar’daki Dal gölünde bulunan yüzen postane bölgede büyük ilgi merkezi oldu.


Teknolojinin çok sınırlı olduğu dönemlerde kayıklar ve variller üzerine suda yüzecek şekilde inşa edilen postane, artık çok kullanılmasa da bölgeye çektiği turistlerle gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Normal faaliyetlerine devam eden yüzen postaneden, hala mektup gönderilebiliyor. Postane gerekli teknolojik işlemler için bilgisayarla donatılmış.

Postane Müdürü Suman hala sıradan posta işlemlerini yaptıklarını dile getiriyor. Suman, hızlı posta işleminden pul satımına kadar, bir postanede olması gereken sıradan özelliklerin hepsinin yüzen postanede mevcut olduğunu söylüyor.

Hindistan’da yapılan ilk yüzen postane olarak tarihe geçen postane dünyanın dört bir yanından turist ve televizyon kanallarının da ilgisini çekmiş. Birçok televizyon kanalı gelip Dal gölü ve postane hakkında belgeseller hazırlamış. Dal gölünü ve postaneyi ziyarete gelen Lalit Kumar bölgenin güzelliğinden çok etkilendiğini ve bu tarz resimlik turistik bölgelerin sayısının artmasını istediğini dile getiriyor.

Yüzen postanede hali hazırda 3-4 işçi çalışırken günlük sıradan posta işlemleri yapılabiliyor ve kültür ofisine ait tanıtıcı kitaplar satılıyor.

Görüntü dökümü: