Enver Aysever'in çıldırdığı an

CNN Türk ekranlarında yayınlanan "Dört Bir Taraf" gecenin en hararetli tartışmasına sahne oldu. Nazlı Ilıcak'ın Enver Aysever'e yönelik "Batı Çalışma Grubu gibisin" sözleri Enver Aysevir'i çileden çıkardı.

Nagehan Alçı, Nazlı Ilıcak, Enver Aysever ve Altan Öymen'in bir araya geldiği "Dört Bir Taraf" tutuklu gazetecileri mercek altına aldı. Avrupa Birliği İlerleme Raporunda, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ında aralarında bulunduğu tutuklu gazetecilerin, tutukluluk hallerinin devam edilmesinin eleştirilmesini gündemine alan gazeteci-yazarlar arasındaki polemik tartışmaya dönüştü.

Enver Aysever'in çıldırdığı an

BATI ÇALIŞMA GRUBU GİBİSİN

Konu TBMM'de pantolonun serbest kalma önerisinin başörtüsü engeline takılmasına gelince gazeteciler arasında yine söz kesme tartışması yaşandı. Enver Aysever, Nazlı Ilıcak ve Nazlı Ilıcak'ı sözlerini kesmekle itham edince, Nazlı Ilıcak Aysever'e "Batı çalışma grubu gibisin" deyince olanlar oldu.

SAYGISIZ SUÇLAMASI

Bu ithamı kendine yakıştıramayan Enver Aysever çılgına döndü. ""Batı Çalışma Grubu darbe yapmıştır ben darbe mi yapıyorum?" diyen Enver Aysever Nazlı Ilıcak'ı saygılı olmaya davet ederek " Sizin demokratlığınız tutumunuzdan belli. Susmayı bilmiyorsunuz. Bu herşeyden önce edep işidir. Türkiye'nin yüzde 99'u müslüman, yüzde 70'i türbanlı diyerek dayatmada bulunuyorsunuz. Mahalle baskısı budur işte. Demokrasi zaten azınlıkta kalan o yüzde 1 içindir" dedi ve Nazlı Ilıcak'a "saygısız" yakıştırmasında bulundu. Enver Aysever Nagehan Alçı'yada tepki göstererek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

SUSMAYI BİLMEK EDEP İŞİDİR

"Bir kere burada şöyle bir tablo var. Sizin demokratlığınız tutumunuzdan belli .Kendi fikrinizden başka bir fikre tahammülünüz yok. Seninde, Nazlı Hanım'ında. Susmayı bilmiyorsunuz. Susmayı bilmek bir edep işidir." dedi.

SEN BANA SAYGISIZ DİYEMEZSİN

Nazlı Iılıcak ise Enver Aysever'in "Saygısız" yakıştırmasına tepki göstererek " Bak Enver sen bana saygısız diyemezsin. Senin bana saygısız demeye hakkın yok. Sen burada tek tek örnek göstererek, aynı Batı Çalışma Grubunun yaptığı metodunu yaptın. Ben onu latife gibi söyledim. " dedi.

KAPANIŞTA LAF DOKUNDURDU

Hararetli tartışmanın ardından programı sonlandırmak için söz alan Enver Aysever, programın kapanış konuşmasında da Nazlı Ilıcak ve Nagehan Alçı'ya laf dokundurdu. "Türkiye'de herkesin birbirini dinlemeye tahammül ettiği bit ortamı temennin ediyorum" diyerek programı kapattı.

BEYAZ GAZETE