Cephe İyileştirmesinde Kararı Vatandaş Verecek

İzmit Belediyesi tarafından kent estetiğinin artırılması ve ticaretin canlanması amacıyla hazırlanan `Çevre Düzenlemesi ve Cephe İyileştirme Projesi` hakkında vatandaş bilgilendiriliyor.

Cephe İyileştirmesinde Kararı Vatandaş Verecek

İzmit`te çevre düzenlemesi ve cephe iyileştirilmesi projesiyle ilgili olarak cadde üzerindeki iş yeri sahipleri ve konut sakinleriyle bir toplantı yapıldı. Kahvaltılı toplantıya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Filiz Ertürk, belediyenin Proje Birimi`nden teknik elemanlar da katıldı.

Şehrin geleceği, ulaşımı, trafiği ve ticareti ile ilgili göreve geldiklerinden bu yana fikirler ürettiklerini ve çoğunluğun onayını aldıktan sonra uygulamaya geçtiklerini belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Belsa’ya taşınırken de Belsa’daki değişimler de bu hedefe göre yapıldı. Amacımız, her tarafın aynı değişime uğrayıp görüntü ve hizmet kalitesini artırmaktır. Hedefimiz; şehrimiz görsel olarak güzel olsun, beğeni görsün ve bunun olumlu sonucu ticarete yansısın, esnafımız kazansın istiyoruz. Yapılacak cephe iyileştirme projesi ve gece aydınlatması şehrimize ve esnafımızın mallarına değer katacaktır.” dedi.

İzmit Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Abdurrahman Yüksel Caddesi’ndeki yapıların cepheleri yeni bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca, Belsa çevresinde de Türkiye’de daha önce benzerine rastlanmamış, yüksek görsel kaliteye sahip, dinamik ve heykelsi aydınlatma ürünleriyle aydınlatma sanat ve mimariyle birleştirilerek farklılık oluşturulması hedefleniyor. Yetkilileri, aydınlatma ürünlerini, yalnızca gündüz kullanılan fonksiyonel objeler olarak düşünmeyip, geceleri renk değiştiren ilgi çekici görsel şölenlere, gündüzleri ise estetik heykeller haline getirmek istendiğini belirttiler.